07/01/2024 07/01/2024 Με την δέουσα λαμπρότητα και την Εκκλησιαστική τάξη που αρμόζει στην ημέρα, τιμήθηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανίων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, το πρωί εψάλει η Ακολουθία του Όρθρου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος στην...
07 Ιανουαρίου, 2024 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 12:13

Τα Θεοφάνεια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά

Διαδώστε:
Τα Θεοφάνεια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά

Με την δέουσα λαμπρότητα και την Εκκλησιαστική τάξη που αρμόζει στην ημέρα, τιμήθηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανίων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, το πρωί εψάλει η Ακολουθία του Όρθρου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος στην συνέχεια τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ακολούθησε, εντός του Καθεδρικού μας Ναού, η τέλεση της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού και στην συνέχεια, στην ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Τα περιστέρια άφησαν να πετάξουν στον καταγάλανο ουρανό του Πειραιά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (Α/ΓΕΕΘΑ), Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο πρώτος πολίτης της πόλης μας Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονταν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος τα οποία και απέδωσαν τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού.

Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Υποβρυχίων Καταστροφών, απόστρατοι και εν ενεργεία, βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Παρέστησαν, επίσης, Εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, εκπρόσωποι των Δικαστικών Αρχών, Πρέσβεις, ενώ παρακολούθησαν τις λατρευτικές εκδηλώσεις οι Αρχηγοί του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς παρέθεσε γεύμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, παρέστη ο πρέσβης της Αμερικής στη χώρα μας κ. Γεώργιος Τσούνης στον οποίο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε την εικόνα της Παναγίας μας, ευχαριστώντας τον για την παρουσία του, συγχαίροντάς τον για τον ρόλο του, το σημαντικό του έργο και την αγάπη του για την Ελλάδα και του ευχόμενος ο Θεός να του δίνει δύναμη.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε ως Ευλογία μία εικόνα και στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Θεοφάνεια 2024

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων