17/07/2020 17/07/2020 Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν χθες 16 Ιουλίου, παραμονή της πανηγύρεώς της, τα θυρανοίξια του πλήρως ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Καραβά Πειραιώς.       Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ Σεραφείμ τέλεσε την ακολουθία των θυρανοιξίων και στη συνέχεια χοροστάτησε στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό, περιστοιχιζόμενος από πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Κήρυξε τον θείο...
17 Ιουλίου, 2020 - 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 20:24

Θυρανοίξια στην ανακαινισμένη Αγ. Μαρίνα Καραβά

Διαδώστε:
Θυρανοίξια στην ανακαινισμένη Αγ. Μαρίνα Καραβά

Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν χθες 16 Ιουλίου, παραμονή της πανηγύρεώς της, τα θυρανοίξια του πλήρως ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Καραβά Πειραιώς.

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ Σεραφείμ τέλεσε την ακολουθία των θυρανοιξίων και στη συνέχεια χοροστάτησε στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό, περιστοιχιζόμενος από πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Κήρυξε τον θείο λόγο και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του έργου, με επικεφαλής τον εφημέριο του ναού, π. Δημήτριο Καθρέπτη.

 

Στη συνέχεια περικόσμησε τη μεγάλη ευεργέτιδα της ενορίας, κα Ειρήνη Σίμου Σακελλαρίου, με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τον Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος μετ’αστέρος, ευχόμενος πατρικά.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτου και συλλειτουργούντων πλειάδος ιερών μεταξύ των οποίων ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως αρχιμ. Νήφων Καπογίαννης και ο καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγιναν από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων