05/11/2022 06/11/2022 Ο Πειραιάς, υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου 2002, την Αγία Ζώνη, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο που διασώζεται μέχρι σήμερα και φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο...
05 Νοεμβρίου, 2022 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 1:18

Τίμια Ζώνη – Πειραιάς: Στην Παναγία, τη μάνα του Ελληνισμού αναφέρθηκε θρησκευτική και πολιτική ηγεσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Τίμια Ζώνη – Πειραιάς: Στην Παναγία, τη μάνα του Ελληνισμού αναφέρθηκε θρησκευτική και πολιτική ηγεσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πειραιάς, υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου 2002, την Αγία Ζώνη, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο που διασώζεται μέχρι σήμερα και φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. αναφέρθηκαν στην ευλογία που δίδει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας η έλευση της Τιμίας Ζώνης.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε στα θαύματα της Υπεραγίας Θεοτόκου. «Δεν ήρθε ένα θησαύρισμα στον Πειραιά, αλλά Αυτή η ιδία και θα βαδίζει στους δρόμους της πόλης μας».

Εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ που κόμισε το θεομητορικό κειμήλιο στον Πειραιά υπογραμμίζοντας πως η Παναγία «αποτελεί ανεπανάληπτη και μοναδική ευλογία αλλά και εχέγγυο πνευματικής ανάτασης».

Στα υπεράριθμα θαύματα της Αγίας Ζώνης αναφέρθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. «Η πίστη μας είναι ζωντανή και η Παναγία μας είναι ζωντανή» είπε ο Γέροντας Εφραίμ ο οποίος τόνισε πως ολόκληρη η Ελλάδα έχει προστάτιδα την Παναγία και το αποδεικνύει κάθε μέρα με την παρουσία της.

Διπλά συγκινημένος δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, τόσο για την ευλογία που φέρνει στον Πειραιά και όχι μόνο, η Αγία Ζώνη, όσο και για τις τιμές, που απέδωσε στο ιερό κειμήλιο το Λιμενικό Σώμα. Ο κ. Πλακιωτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αξιόμαχο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος που παραμένουν, όπως είπε «άγρυπνοι φρουροί προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».


Την χαρά και τη συγκίνηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης λέγοντας πως ο Πειραιάς υποδέχεται ένα ξεχωριστό κειμήλιο.

Κάθε φορά που βγαίνει από τη Μονή τόνισε ο Δήμαρχος «προσελκύει πολύ κόσμο που αναζητά την ευλογία της σε δύσκολες περιόδους, οικογενειακές, προσωπικές και άλλες. Γι αυτό είναι πολύ σημαντική η παρουσία της καθώς θα φέρει πνευματική ανάταση».

Τη χαρά και τη συγκίνησή του εξέφρασε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος για την έλευση της Αγίας Ζώνης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

«…Η Αγία Ζώνη είναι μοναδικό Θεομητρορικό κειμήλιο στον κόσμο από τα σημαντικότερα Ιερά Κειμήλια του Αγίου Όρους. Χιλιάδες Ορθόδοξοι επισκέπτονται την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για προσκύνηση. Η μεταφορά της Αγίας Ζώνης από τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ στον περικαλή ναό του πολιούχου του Πειραιά Αγιου Νικολάου. Είναι μεγάλη ευλογία για το λαό του Πειραιά και της Αττικής γενικότερα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρτίνος στο χαιρερισμό που απεύθυνε στο ναό του Αγίου Νικολάου και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες έχουμε ειδική σχέση με την Παναγία.

«Ειδικά για τον Πειραιά την καρδιά της ναυτοσύνης το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης έχει ιδιαίτερη σημασία. Η Παναγία μας στέκεται δίπλα σε κάθε ναυτιλόμενο, δίπλα στο τιμόνι. Εικονίσματα της Παναγίας βρίσκονται σε όλες τις γέφυρες των πλοίων μας» είπε ο κ. Μαρτίνος και πρόσθεσε ότι πολλά πλοία έχουν το προσωνύμιο της Παναγίας.

Το θεομητορικό κειμήλιο της Αγίας Ζώνης θα παραμείνει στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου σε προσκύνημα μέχρι και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022. Για το λόγο αυτό ο ναός θα παραμείνει ανοικτός επί 24ώρου βάσεως προκειμένου οι πιστοί να σπεύσουν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη. Παράλληλα, καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες. Η Pemptousia TV και το ope.gr μαζί με το επιτελείο τους καλύπτουν σε συνεχή ροή τα γεγονότα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων