26/02/2024 26/02/2024 Με σκοπό να τιμηθούν οι Πρεσβυτέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 εόρτιο βραδινό στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου. Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, η Πρεσβυτέρα Βασιλική Τσουκάτου – Κορωναίου ανέπτυξε το θέμα «Το ταξίδι της ιερατικής οικογένειας». Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ....
26 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2024 - 16:53

Τιμητική εκδήλωση για τις Πρεσβυτέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Διαδώστε:
Τιμητική εκδήλωση για τις Πρεσβυτέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Με σκοπό να τιμηθούν οι Πρεσβυτέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 εόρτιο βραδινό στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, η Πρεσβυτέρα Βασιλική Τσουκάτου – Κορωναίου ανέπτυξε το θέμα «Το ταξίδι της ιερατικής οικογένειας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στην ευκαιρία αυτής της συναντήσεως, σημείωσε πως έχει ως σκοπό «να μας αναψύξει πνευματικά από τη δυσθυμία η οποία έχει επέλθει στην καθημερινότητά μας, στη ζωή μας, μετά από την πρόδηλη περιφρόνηση της Αγίας μας Εκκλησίας μετά από την θεσμοθέτηση μιας τραγικής ανατροπής της ανθρώπινης φύσεως και της ανθρώπινης οντολογίας». «Ήταν πολύ οδυνηρό το γεγονός», συμπλήρωσε, «να επιλέγεται η ανατροπή της ανθρώπινης ηθικής και η αντικατάστασή της από την ηθική της επιθυμίας και του θελήματος».

«Με όχημα αυτή την τραγικότητα και αυτή την σκληρή πραγματικότητα έρχονται δραματικές αλλαγές στην θεωρία, στην πράξη, στην αντίληψη, στην πίστη, στην κοσμοθεωρία, στο κοσμοείδωλο που συνέχει και συγκροτεί την ανθρώπινη οικογένεια, ειδικότερα στην Ορθόδοξη πατρίδας μας επί πέντε χιλιάδες χρόνια», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «είναι στιγμές δύσκολες για όλους μας, διότι οι συνέπειες αυτών των αποφάσεων δεν έχουν γίνει ακόμη ορατές. Θα γίνουν σε λίγο, όταν θα προσβάλλεται η γονεϊκότητα και θα καταργείται η αληθινή οντολογία».

Λέγοντας πως σε λίγο η μητρότητα θα γίνει μία νομική πραγματικότητα, τόνισε πως θα απαγορεύεται η χρήση των όρων «πατέρας» και «μητέρα» και θα αντικατασταθεί από τον «γονέα 1», «γονέα 2», «γονέα 3» κλπ, προσθέτοντας μάλιστα πως όλα αυτά ενδύονται με έναν μανδύα δικαιωματισμού και δήθεν ισότητος.

«Σε αυτή την δυσθυμία που βιώνουμε η Χάρη του Θεού μας έδωσε απόψε την δυνατότητα» «να συνομιλήσουμε, να συμπροβληματιστούμε, να συμπροσευχηθουμέ» και να προσφέρουμε αυτή την εσπερίδα στον Θεό «για να στερεώνει, να ευλογεί, να αγιάζει όλες τις ιερατικές οικογένειες και να ενδυναμώνει αυτές τις οικογένειες που αποτελούν τα κύτταρα της Αγίας Εκκλησίας που εργάζονται και διακονούν τον λαό του Θεού», είπε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως η Ιερατική οικογένεια οφείλει την βιωσιμότητά της στη Χάρη του Θεού, «αλλά και στο σπουδαίο, μοναδικό, υπεροχικό έργο το δικό σας, των Πρεσβυτερών, που στηρίζετε τους Πρεσβυτέρους συζύγους σας, που είστε το λιμάνι τους, η απαντοχή τους, η βοήθειά τους, το στήριγμά τους, η χαρά τους, η πληρότητά τους».

Κάνοντας λόγο για τις νέες θρησκείες του υπερανθρωπισμού και του μετανθρωπισμού που οδηγούν τους ανθρώπους στο να πιστεύουν στην κτίση και όχι στον Κτίσαντα, απευθυνόμενος στις Πρεσβυτέρες επεσήμανε πως « είναι σημαντικό εσείς να παραμένετε αμετακίνητες, σταθερές», «γεμάτες από τα δώρα του Αγίου Πνεύματος σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή που όλες οι δυνάμεις του σκότους επιδιώκουν ανατροπή των ανθρωπίνων υγειών σχέσεων», χρησιμοποιώντας την δήθεν αγάπη και δικαιοσύνη.

«Ο σκοπός της ζωής μας είναι να φτάσουμε στην προς τον Θεόν ομοήθεια», είπε ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του προς τις Πρεσβυτέρες ο Σεβασμιώτατος και τονίζοντας πως «σε αυτόν το στόχο το δικό σας έργο είναι πολύτιμο και πολυσήμαντο» τις συνεχάρη για μια ακόμα φορά για το έργο που προσφέρουν στην τοπική μας Εκκλησία.

Κατά την διάρκεια της συνάξεως υπήρχε η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των Πρεσβυτερών που συμμετείχαν στην συνάντηση, ενώ μετά το πέρας της ομιλίας – συζητήσεως παρετέθη δείπνο.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Εόρτιο βραδινό για τις Πρεσβυτέρες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων