03/03/2020 03/03/2020 Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Παναγίας Τριάδος Πειραιώς ετελέσθη η Εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Εν συνέχεια ο αοίδιμος κυρός Καλλίνικος ενταφιάσθηκε στην Ιερά Συνοδική Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, στο Πολυδένδρι Αττικής, της οποίας ήταν ιδρυτής και κτίτωρ. Εκπροσωπώντας την Ιερά...
03 Μαρτίου, 2020 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2020 - 21:11

Το “Ύστατο Χαίρε” στον Mητρ. πρώην Πειραιώς (βίντεο-φωτό)

Διαδώστε:
Το “Ύστατο Χαίρε” στον Mητρ. πρώην Πειραιώς (βίντεο-φωτό)

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Παναγίας Τριάδος Πειραιώς ετελέσθη η Εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Εν συνέχεια ο αοίδιμος κυρός Καλλίνικος ενταφιάσθηκε στην Ιερά Συνοδική Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, στο Πολυδένδρι Αττικής, της οποίας ήταν ιδρυτής και κτίτωρ.

Εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης, α’ γραμματέας της Ι.Σ. μίλησε για την ζωή και το έργο του αοιδίμου κυρού Καλλινίκου

 

Ακολούθησε σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης η Ταφή του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου στην Ιερά Μονή «Παναγία η Χρυσοπηγή»:

Τριήμερο Πένθος

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς είχε κηρύξει τριήμερο πένθος με τις οι σημαίες στους Ι. Ναούς και τα Ιδρύματα της Μητροπολιτικής Περιφερείας να κυματίζουν μεσίστιες.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κυρός Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Καρούσος) εγεννήθη την 20η Σεπτεμβρίου του 1926 στο Βαρθολομιό Ηλείας. Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1956 και Πρεσβύτερος το 1959. Διετέλεσε λαικός ιεροκήρυξ στην Ηλεία το 1947, λαικός ιεροκήρυξ και κατηχητής στην Πάτρα το 1948, Ιεροκήρυξ Ι. Ν. Ταξιαρχών Αμαλιείου Ιδρύματος το 1959, Ηγούμενος Ι. Μ. Βαρλαάμ Μετεώρων και Ιεροκήρυξ Τρικάλων 1961. Διηκόνησε ως Ιεροκήρυξ στο Παγκράτι 1962-1975, ενώ διετέλεσε Καθηγητής του Φροντιστηρίου Κατηχητών και Γενικός Διευθυντής των Κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1967-1980).

Ίδρυσε την Αδελφότητα «Η Χρυσοπηγή», τον Σύνδεσμο Αγάπης «Ο ιερός Χρυσόστομος», την «Πνευματική Διακονία Νεότητας» (με το οικείο Οικοτροφείο) καθώς και την Ιερά Συνοδική Μονή «Παναγία η Χρυσοπηγή» της οποίας διετέλεσε Ηγούμενος έως το 2019. Συνέγραψε πέραν των εβδομήντα (70) βιβλίων θρησκευτικού και πνευματικού περιεχομένου και αρθρογράφησε σε πλείστα περιοδικά και εφημερίδες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων