06/12/2019 06/12/2019 Με την συγκινητική παρουσία εκατοντάδων φίλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, η μεγάλη Συναυλία κατά της φτώχειας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς. Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς απένειμε τιμητική διάκριση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 18:23

Τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τίμησε ο Σεβ. Μητρ. Πειραιώς στη μεγάλη συναυλία κατά της φτώχειας

Διαδώστε:
Τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τίμησε ο Σεβ. Μητρ. Πειραιώς στη μεγάλη συναυλία κατά της φτώχειας

Με την συγκινητική παρουσία εκατοντάδων φίλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, η μεγάλη Συναυλία κατά της φτώχειας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς.

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς απένειμε τιμητική διάκριση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ.Μιχαηλ Καραμαλάκη για την παρουσία και προσφορά του Σώματος στην κοινωνία μας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την συγκίνησή του για την παρουσία του κ.Αρχηγού «ο οποίος εκπροσωπεί αυτό το μεγάλο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, τους προστάτες της Δημοκρατίας μας, της ευστάθειας της ευνομίας, της τάξεως, της Δικαιοσύνης, του ηθικού τρόπου υπάρξεως», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Στο πρόσωπό του ευχαριστούμε όλους τους εκλεκτούς μας και αγαπημένους φρουρούς της τάξεως, του νόμου και της αληθείας που εκδαπανόνται, με έναν γλίσχρο μισθό, δεν το κάνουν για αυτό, για να προσφέρουν σε όλους εμάς την ευστάθεια, τις Δημοκρατικές αξίες, την δυνατότητα να υπάρχουμε στο σύνολο της κοινωνίας ω έντιμα και πιστά και ισότιμα μέλη. Τους οφείλουμε πάρα πολλά» σημείωσε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το αίμα των μαρτύρων και ηρώων του Αστυνομικού Σώματος που προσέφεραν τη ζωή τους και διακινδυνεύουν καθημερινώς για την δική μας ασφάλεια και ευδαιμονία, είναι η θυσία του λαού μας στην δόξα της αγάπης του μεγάλου Θεού».

Εξέφρασε την αγάπη, το θαυμασμό και την τιμή του για την παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Και απευθυνόμενος προς το πρόσωπό του ευχήθηκε «να συνεχίσετε αυτό το θαυμάσιο έργο που προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, που διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη, συνοχή και συνύπαρξη». «Να είστε πάντοτε δυνατοί, γενναίοι, εύψυχοι και πάντοτε αφοσιωμένοι σε αυτό το υπέρτατο καθήκον την ανθρώπινης συναντίληψης, της ανθρώπινης δικαιοσύνης», κατέληξε.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης ο οποίος καταρχάς συνεχάρη για την άρτια οργάνωση της Εκδήλωσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αισθάνομαι τυχερός που έχουμε μια τόσο δραστήρια Μητρόπολη, έναν τόσο δραστήριο Μητροπολίτη».

«Πρέπει οι Έλληνες να νοιώσουμε ότι είμαστε συμπαίκτες με την Αστυνομία στην αντιμετώπιση της ανομίας», είπε ο κ.Μώραλης συγχαίροντας τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας πως «μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα που συνεχίζουν να υπάρχουν, έστω και μειωμένα».

Σας ευχαριστώ θερμά «για την τιμητική πρόσκληση να καταστώ συμμέτοχος της σημερινής εκδήλωσης και της αξιόλογης και ιδιαιτέρως σημαίνουσας προσπάθειας της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς για την εξάλειψη της φτώχειας και την κατ’ επέκταση συλλογική προσπάθεια στήριξης του συνανθρώπου μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ.Μιχαηλ Καραμαλάκη .

Ο κ.Αρχηγός αναφέρθηκε στην παρουσία πολλών συλλογικών φορέων, «αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η συνολική και πολύπλευρη στήριξη του έργου της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς είναι πραγματικότητα. Παραδεκτά, στην αληθινή και φιλανθρωπική προσπάθεια κανείς δε μένει αμέτοχος» είπε, ενώ αναφερόμενος σε λόγους του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, προσδιόρισε την αιτία κάθε προσφοράς, καταλήγοντας «πως η διαρκής δοτικότητα είναι απαραίτητη ιδίως προς τους συμπολίτες μας, ανάλογα με τις πραγματικές τους ανάγκες».

Έκανε λόγο για την φιλανθρωπική προσφορά της Εκκλησίας σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς, μιλώντας παράλληλα και για την «ιστορική πορεία της Εκκλησίας μας η οποία αποτέλεσε ισχυρό στήριγμα και θεμέλιο λίθο για την ανοικοδόμηση της χώρας μας και τη δημιουργία μιας ισχυρής διεθνούς εικόνας, η οποία έδωσε και δίνει ώθηση στη δημιουργική ανάπτυξη και άνθηση».

«Η παρουσία της Εκκλησίας ήταν αισθητή και κατά την οικονομικο-κοινωνική κρίση, που επηρέασε τόσο συνολικά την κοινωνία μας όσο και τον πολίτη ειδικότερα, με ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες» είπε σε άλλο σημείο ο κ.Αρχηγός, συμπληρώνοντας πως «προς την ίδια κατεύθυνση, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς μέσα από τη διαρκή και πλουραλιστική της δράση παρουσιάζει ένα μακρόπνοο προσφερόμενο έργο, που πολυπλεύρως αγγίζει διαχρονικά όλο το κοινωνικό σύνολο. Η νεολαία μας δεν αισθάνεται πλέον μόνη της, αλλά έχει συμπαραστάτη της ενεργό την Εκκλησία, με καθοριστική συμβολή στη διαπαιδαγώγησή της, στην εκπαίδευση, στη μόρφωση και στην ψυχαγωγία της».

Τόνισε πως «είναι γεγονός για την περιοχή του Πειραιά, ότι οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας, καθώς και οι πρόσφυγες ή οι μετανάστες, βρίσκουν στην προσφορά της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς καταφύγιο αγάπης, καταφύγιο ελπίδας, καταφύγιο ψυχικής ανακούφισης, καταφύγιο Θεού. Η κοινή προσπάθεια αποδεικνύει την ενωτική δύναμη ψυχής και φανερώνει ότι η Εκκλησία είναι παρούσα, ότι επιθυμεί να προσφέρει, ότι αδιάκοπα είναι δίπλα μας».

Υπογράμμισε με έμφαση ότι «σε αυτή τη συλλογική πορεία η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να έχει διαφορετικό ρόλο, και δεν έχει διαφορετικό ρόλο. Η προσφορά σε κάθε πολίτη ξεχωριστά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βασική αποστολή της, τη διαφύλαξη και εγκαθίδρυση του αισθήματος και αγαθού της ασφάλειας το οποίο συνιστά αυτοσκοπός της καθημερινής επιτέλεσης των καθηκόντων κάθε στελέχους, κάθε ένστολου αστυνομικού που αγωνίζεται στο δρόμο» συμπληρώνοντας πως «η Ελληνική Αστυνομία πέρα από την προστασία του πολίτη και της ευνομίας στα πλαίσια της κοινωνίας μας, ποικιλοτρόπως επιδεικνύει ένα ισχυρό εξωστρεφές πολιτιστικό και κοινωνικό πρόσωπο. Υπερβαίνει τα τυπικά υπηρεσιακά της όρια και πλησιάζει το συνάνθρωπό μας, του αποδεικνύει ότι μπορεί να τον κατανοήσει, ότι μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες του, ότι μπορεί να τον βοηθήσει».

«Συνοδοιπόρο της, στην προσπάθεια ενίσχυσης όλων των συμπολιτών μας, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκει την Εκκλησία. Με δημιουργική και αρμονική συνέργεια μπορούμε από κοινού να προχωρήσουμε σε βήματα, που θα προασπίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και θα δημιουργούν ευοίωνες συνθήκες κοινωνικής ευημερίας, ανάπτυξης και προόδου» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική αυτή βράβευση «η οποία αντικατοπτρίζει περίτρανα τη βράβευση προς κάθε αστυνομικό. Κάθε ένστολο, που καθημερινά επιτελεί τα καθήκοντά του με αυταπάρνηση, αίσθημα ευθύνης, συνέπεια, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα και υψηλό φρόνημα, αποσκοπώντας στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας, και στην προάσπιση και διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Τέλος, ευχήθηκε με την σειρά του στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ «χρόνια πολλά, μακροημέρευση και πνευματική διαύγεια κατά την άσκηση των πολυσήμαντων ποιμαντικών του καθηκόντων. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και όλους όσους εργάζονται άοκνα και με αγάπη για το αξιόλογο και αξιοσήμαντο ποιμαντικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, που επιτελείται καθημερινά για το συνάνθρωπό μας, βελτιώνοντας αισθητά το επίπεδο διαβίωσής του».

«Στη σημερινή, λοιπόν, εκδήλωση κατά της φτώχειας όλοι μαζί στέλνουμε μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας, αλληλοβοήθειας και δίνουμε δυναμικό παρόν στη συγκεκριμένη δημιουργική προσπάθεια», κατέληξε.

Στην συνέχεια βραβεύθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ.Βασίλειος Κορκίδης για την προσφορά και ενίσχυση του Συλλόγου στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και ιδιαίτερα στην νεολαία μας, αφού τον Μάιο 2019 ο ΕΒΕΠ δώρισε στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ένα υπερσύγχρονο σχολικό λεωφορείο.

Αναφερόμενος με θερμά λόγια στο πρόσωπο του κ.Κορκίδη, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως είναι «όχι απλώς δικός μας άνθρωπος, όχι απλώς ένα πρόσωπο που μας τιμά σε διεθνές επίπεδο με την επιστημοσύνη του, με την επιχειρηματικότητά του την υγιεστάτη, τη σώφρονα, την ουσιώδη, αλλά είναι ένας απόλυτος συνεργός, ένα πρόσωπο ταυτισμένο και με την Πόλη μας και με την Εκκλησίας μας».

Επεσήμανε πως εμπνέεται από την μεταφυσική των πράξεων και πως «ανάγεται καθημερινά από το φαιδρό και το εφήμερο, στο αιώνιο και το άφθαρτο» και ότι «είναι κοσμημένος με σωφροσύνη, με ουσία, με αλήθεια και με αγάπη».

«Σε ευχαριστούμε για ότι μας προσφέρεις και για όσα μας προσφέρεις», είπε καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος.

Ο κ.Κορκίδης με την σειρά του ευχαρίστησε την Θρησκευτική του οικογένεια «που είναι η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, που μας καθοδηγεί, μας οργανώνει και μας οδηγεί στο να αντιμετωπίζουμε την φτώχεια αποτελεσματικά», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, την επαγγελματική του οικογένεια, τον ΕΒΕΠ, «που μου δίνει την δυνατότητα, μαζί με τους συνεργάτες μου… να κάνουμε την ευχή, πράξη» και τέλος «την εξ αίματος οικογένειά μου που μας Ευλόγησε ο Θεός και δεν ζήσαμε ποτέ την φτώχεια, αλλά με δίδαξε να μην αντιμετωπίζω ποτέ την φτώχεια με ελεημοσύνη, αλλά ως χρέος και υποχρέωση στο συνάνθρωπο».

Για την πολύτιμη συνεισφορά και καταλυτικής σημασίας βοήθεια στην δοκιμασία που πέρασε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» από την πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου που είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεών μας στο πάρκο κεραιών Υμηττού, τιμήθηκε ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κ.Παναγιώτης Τζένος.

Αναφερόμενος στην Πειραϊκή Εκκλησία Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς μίλησε για την τραγωδία που συνέβη το ξημέρωμα εκείνης της Δευτέρας. «Ο Θεός που επιτρέπει τις δοκιμασίες για να γινόμαστε αρτιότεροι, πιο πιστοί και πιο ευπειθείς στην αλήθεια, μας χάρισε και την έκβαση. Και την έκβαση αυτή, τη λύτρωση, μας την προσέφερε αφειδώλευτα από την μεγάλη του καρδιά ο Παναγιώτης Τζένος» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, αναφέροντας πως «συνεχίζουν στο ίδιο μετερίζι πίστης και προσφοράς. Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ είναι ένας θαυμάσιος δημοσιογραφικός οργανισμός που εξαγγέλλει την αλήθειά τους». «Έχουν μια βαθιά προσήλωση στις αρχές τους, στις αξίες τους και στα ιδεώδη τους και διακονούν το λαό μας και την πληροφόρηση που απαιτείται να έχει ο καθένας από εμάς».

Τέλος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες «για αυτή την μεγάλη προσφορά στον λαό του Θεού, στην παγκόσμια Ορθοδοξία στις πέντε Ηπείρους που φτάνει το μήνυμα της Πειραϊκής Εκκλησίας, επειδή εσείς βοηθήσατε σε αυτό».

Από την πλευρά του ο κ.Τζένος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πειραιώς «έτη πολλά, καρποφόρα, δημιουργικά και ευλογημένα από τον Κύριο μας που με τόση πιστότητα υπηρετείτε».

«Συμπληρώνετε σε λίγο χρονικό διάστημα 15 χρόνια ποιμαντορίας στο πρώτο λιμάνι της χώρας και ατενίζετε ως έμπειρος καπετάνιος το μέλλον αυτής της πόλης, αποφεύγοντας δύσκολους κυματισμούς ,που κάτω από άλλες συνθήκες και με τις προκλήσεις των εποχών που βιώνουμε, θα μπορούσαν να είναι καταστροφικοί για τους πιστούς μας» είπε ο κ.Τζένος απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, επισημαίνοντας ότι «ο λόγος σας, το σθένος και η πυγμή σας είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το χαρακτήρα ενός έμπειρου και ικανού ποιμένα όπως εσείς και αποτελούν ευλογία για το χριστεπώνυμο πλήθος».

Ευχαρίστησε θερμά για την «απονομή του χρυσού μεταλλίου του πολιούχου της πόλεως μας Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού» διαβεβαιώνοντας ότι «για εμάς η στήριξη και η προβολή του έργου σας, είναι αυτονόητη πράξη καθήκοντος και αγάπης και ως εκ τούτου θα μας βρίσκετε πάντοτε αρωγούς σε κάθε σας προσπάθεια. Αυτή άλλωστε είναι και η επιθυμία αλλά και η εντολή του εκδότης μας κ. Γιάννη Κουρτάκη».

Αναφερόμενος στην καταστροφική πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου υπογράμμισε ότι «η εντολή του κ.Κουρτάκη ήταν να παίξει πάση θυσία ο σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας, ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να διακόψουμε εμείς το δικό μας σήμα», συμπληρώνοντας πως « ο Όμιλος των Παραπολιτικών, όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του έχει σταθεί αρωγός σε όλες τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και θα συνεχίσει να το κάνει ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του έργου σας».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς σε μία συμβολικής σημασίας ενέργεια, απένειμε τιμητική διάκριση στον εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο π.Φανούριο Κατσαρό, ο οποίος έχει αναλάβει την προσφορά βοήθειας (σίτιση ρουχισμό, φάρμακα κλπ) στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας που έχουν βρει καταφύγιο στους χώρους αναμονής επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά.

Αναφέρθηκε σε «ένα σχέδιο ζωής, ένα στοίχημα για την ταπεινή μου διακονία, να μεταστεγαστεί η δομή αστέγων που υπάρχει στο δήμο, να διαπλαστεί ο χώρος και να δώσει τη δυνατότητα στους αστέγους αδελφούς μας να έχουν μια στέγη και μια θαλπωρή στην ταλαιπωρία της ζωής τους».

«Δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς, χαρούμενοι και ευτυχείς», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «όταν αδέλφια μας πονεμένα σέρνουν τα κουρασμένα βήματά τους μέσα στη νύχτα και αναζητούν μια μικρή προστασία, μακριά από τη βροχή και το κρύο».

Απευθυνόμενος σε όλους εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση στον π.Φανούριο «που είναι χειροτονία μου και χαίρομαι και δοξάζω τον Θεό γι’ αυτό. Που είναι Ευλογημένος νέος κληρικός με πολλή αγάπη στον Κύριο και στον άνθρωπο. Διότι αν δεν αγαπάς τον άνθρωπο, δεν αγαπάς τον Θεό και αν δεν αγαπάς τον Θεό δεν αγαπάς τον άνθρωπο. Αντιμετωπίζεις τον άνθρωπο σαν ένα χρηστικό αντικείμενο και τίποτα περισσότερο. Όσα και να λες, ό,τι κι αν επιστρατεύεις σαν ιδεολόγημα», επιπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε:

«Τον ευχαριστούμε γιατί κάθε βράδυ, ταπεινά, αθόρυβα αλλά τόσο ουσιαστικά και δυναμικά προσφέρει αυτό το μεγάλο έργο ανακουφίσεως των αστέγων, των κοντινών μας αλλά και όλων των άλλων που έρχονται εδώ στο πρώτο λιμάνι της χώρας μας και παρακαλώ θερμά να συνεχίσει αυτό το έργο και, εάν με τη χάρη του Θεού υλοποιηθεί ο σχεδιασμός μας, θα είναι ο πρώτος γενικός διευθυντής της στέγης αστέγων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Γιατί του αξίζει αυτή η τιμή και την κέρδισε με αυτό το έργο».

Από την πλευρά του ο π.Φανούριος Κατσαρός ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο τονίζοντας πως «στέκομαι ενώπιόν Σας με το ίδιο δέος όπως την ημέρα της χειροτονίας μου και σίγουρα δεν αξίζω αυτήν την τιμή που η αγάπη σας μου δίνει, πόσο μάλλον εκείνοι μου δίνουν που είναι οι πρωταγωνιστές. Πριν σας ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου, να αναφέρω ότι χθες το πρωί, πηγαίνοντας να συναντήσω έναν άστεγο, τον Ειρηναίο, ήταν νεκρός στο αυτοκίνητό του. Δεν το λέω για να χαλάσω το κλίμα», σημείωσε, «αλλά να συναισθανθούμε το βάρος, κανείς δεν ξέρει από πού είναι, ποιος είναι, μόνο εμείς που μάθαμε λίγα στοιχεία του. Ίσως να έχουμε φταίξει όλοι σε αυτό. Με αυτούς τους ανθρώπους δενόμαστε, δεν τους δίνουμε μόνο ένα κομμάτι φαγητό και αύριο να μην τους ξέρουμε».

Απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιώτατος, αφού υπογράμμισε ότι «εμπνευστής όλης αυτής της προσπάθειας, είσαστε εσείς. Ακολουθούμε το δικό σας παράδειγμα. Ειδικά εμείς οι νέοι κληρικοί» τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη του στην οικογένειά του και τη διακονία του, «όπως και τον κ. Αλφιέρη για την εμπιστοσύνη του και την «Πειραϊκή Εκκλησία» που στηρίζει το έργο. Και τον πρωτοπρεσβύτερο και γέροντά μου π.Ιωάννη Παναγιώτου, που κάθε βράδυ στηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες. Να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως, την πρεσβυτέρα μου Φωτεινούλα και τους γονείς μου και εύχομαι ο Θεός να σας αναδείξει έναν Άγιο Σεραφείμ σύγχρονο».

Ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Κωνσταντίνος Καραπαπάς ανακοίνωσε την προσφορά εκ μέρους του Ολυμπιακού και του Προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη, 20 υποτροφιών για τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όπου θα μπορούν να φοιτήσουν παιδιά φτωχών οικογενειών της τοπικής μας Εκκλησίας.

«Σας ευχαριστούμε Σεβασμιώτατε που ανοίγετε κάθε μέρα δρόμους πνευματικότητας και προσφοράς. Σε αυτούς τους δρόμους ταπεινά βαδίζει ο Ολυμπιακός με οδηγία του ηγέτη του κ.Βαγγέλη Μαρινάκη. Στους δρόμους της προσφοράς στον συνάνθρωπο» σημείωσε ο κ.Καραπαπάς υπογραμμίζοντας ότι ο Ο.Σ.Φ.Π. «είναι μια έννοια σύμφυτη με την πόλη του Πειραιά. Δεν νομίζω πως αυτό αποτελεί κάτι παράδοξο, αλλά μια πραγματικότητα, ουσιώδης, διαχρονική, μια σταθερή αξία ζωής».

«Η ομάδα αυτή είναι μια ομάδα που δεν αγωνίζεται για υλικά πράγματα και μόνο, αλλά πάνω απ’ όλα για την ευψυχία, τη γενναιότητα και το ήθος του λαού μας. Για αυτό το λόγο είμαστε περήφανοι που είμαστε Πειραιώτες και Ολυμπιακοί» επεσήμανε ο κ.Καραπαπάς, συμπληρώνοντας πως «τα τελευταία δέκα χρόνια κάθε καλοκαίρι, 4.000 νέοι και νέες του Πειραιά βρίσκουν καταφύγιο στο κατασκηνωτικό έργο της Μητροπόλεώς μας. Ο τροφοδότης ο υλικός και πνευματικός, είναι ο Ολυμπιακός. Αυτό τα λέει όλα!».

Στη Συναυλία κατά της φτώχειας τραγούδησαν αφιλοκερδώς η Μελίνα Ασλανίδου και ο Κώστας Καραφώτης, ενώ συμμετείχε και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Για τις φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων