19/12/2021 20/12/2021 Στην εμβληματική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς είχαν τη ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς παρουσιάζοντας την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή τους. Τα παιδιά αφού έψαλαν το Απολυτίκιο της Εορτής των Χριστουγέννων, παρουσίασαν με εξαιρετική απόδοση, το θεατρικό έργο «Ο τέταρτος...
19 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2021 - 22:02

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου της Ι.Μ. Πειραιώς

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου της Ι.Μ. Πειραιώς

Στην εμβληματική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς είχαν τη ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς παρουσιάζοντας την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή τους.

Τα παιδιά αφού έψαλαν το Απολυτίκιο της Εορτής των Χριστουγέννων, παρουσίασαν με εξαιρετική απόδοση, το θεατρικό έργο «Ο τέταρτος μάγος», ενώ η παιδική Χορωδία τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.

Παρουσία του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και τηρουμένων όλων των μέτρων που προβλέπονται από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, τα παιδιά έζησαν σήμερα μία μοναδική εμπειρία καθώς ανέβηκαν στην ιστορική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς. Τόσοι οι γονείς, όσο και οι παππούδες και γιαγιάδες που παρακολούθησαν την εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους για την άψογη παρουσία τους, αλλά και να χαρούν για την πρόοδο των παιδιών, τα οποία για ακόμη μία φορά, κέρδισαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων μετέφερε ο Διευθυντής του Δημοτικού μας Σχολείου και Χοράρχης κ.Γιάννης Γρηγοράκης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η υποδιευθύντρια κα Χρυσάνθη Πατέρου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού μετέφερε τις ευχές και τις Ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σημείωσε πως τα Χριστούγεννα πλησιάζουν «και το πώς θα βιώσει κανείς αυτή τη γιορτή, εξαρτάται από το τι έχει ο καθένας μέσα στην καρδιά του».

«Κάποιοι θα δεχθούν μέσα στην καρδιά τους και μέσα στην ψυχή τους το διαχρονικό μήνυμα που απευθύνει ο Άγγελος εκείνος που βρέθηκε εκείνη την βραδιά των Χριστουγέννων, της Γέννησης του Χριστού, στη Βηθλεέμ εκεί στους βοσκούς και τους ειδοποίησε ότι Γεννήθηκε ο Σωτήρας», είπε ο π.Νήφων υπενθυμίζοντας σε όλους το μήνυμα της χαράς που γέμισε τις καρδιές των ανθρώπων.

«Αυτό το μήνυμα σήμερα, μέσα από αυτή τη γιορτή, μας δίνουν τα μικρά αγγελούδια μας, τα παιδιά μας» επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι «τα παιδιά έρχονται να μας υπενθυμίσουν το πώς πρέπει να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα» και ότι «πρέπει η καρδιά και η ψυχή μας να γεμίσει από αυτή την ουράνια χαρά».

Ευχαριστώντας τόσο τα παιδιά και τους δασκάλους για την υπέροχη προετοιμασία και παρουσίαση, όσο και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα Εκπαιδευτήριά μας και την Εκκλησία, τόνισε πως σε εμάς απομένει, «ο καθένας μέσα στην καρδιά του να δεχθεί τον μικρό Χριστό, να κάνει την καρδιά του φάτνη και να γεννηθεί ο Κύριος και να μείνει εκεί εις τους αιώνας των αιώνων». Τέλος, ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο Πειραιά κ.Ιωάννη Μώραλη για την δωρεάν παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας θα παρουσιάσουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τους τμηματικά, λόγω των υγειονομικών μέτρων, στο μεγάλο αμφιθέατρο που βρίσκεται στο εσωτερικό του σχολείου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν την συνάντησή τους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 19:00 όπου θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου, η μεγάλη «Συναυλία αφιερωμένη στο παιδί». Πρόκειται για ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙΑ» που περιλαμβάνει τραγούδια από το Βυζάντιο έως τον 20ο αιώνα, καθώς και λαϊκά και λυρικά τραγούδια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη. Μαζί με τις δικές μας φωνές, θα ενώσουν τη φωνή τους γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Βασίλης Λέκκας, η Σοφία Παπάζογλου, ο Θοδωρής Μέρμηγκας και ο Θανάσης Βούτσας οι οποίοι με τη συνδρομή της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», της Ορχήστρας «ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α.» του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου Δικταίοι – Καστρινοί και της Χορωδίας των Εκπαιδευτήριων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, θα παρουσιάσουν μία μουσική παράσταση η οποία ακολουθεί τους τόπους που έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Είναι ένα οδοιπορικό μνήμης που, ξεκινώντας από τους τόπους καταγωγής των γονιών του, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη, ταξιδεύει στους τόπους που έζησε ο συνθέτης: Χίος, Μυτιλήνη, Λέσβος, Σύρος, Γιάννενα, Αργοστόλι, Πάτρα, Πύργος, Τρίπολη, Νέα Σμύρνη, Ικαρία, Μακρόνησος, Κρήτη.

Φωτογραφικό υλικό και video από την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων