02/02/2021 02/02/2021 Χθες Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου Πειραιώς και κήρυξε τον Θείο λόγο. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η εορτή της Υπαπαντής στέκεται στο μέσον των μεγάλων δεσποτικών εορτών. Σαράντα ημέρες μετά την του Χριστού γέννησιν η εορτή της Υπαπαντής μάς προετοιμάζει για...
02 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2021 - 10:07

Υπαπαντή, η εορτή που μάς προετοιμάζει για το Πάθος

Διαδώστε:
Υπαπαντή, η εορτή που μάς προετοιμάζει για το Πάθος

Χθες Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου Πειραιώς και κήρυξε τον Θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η εορτή της Υπαπαντής στέκεται στο μέσον των μεγάλων δεσποτικών εορτών. Σαράντα ημέρες μετά την του Χριστού γέννησιν η εορτή της Υπαπαντής μάς προετοιμάζει για τα γεγονότα του Πάθους και της Αναστάσεως του Κυρίου.

Ο άγιος Συμεών ο θεοδόχος προφητεύει στην Υπεραγία Θεοτόκο το επί σταυρού πάθος του Κυρίου, το οποίο παραλληλίζει με τον σπαραξικάρδιο πόνο της διελεύσεως της πολεμικής ρομφαίας στα ενδότερα της παναγίας ψυχής της Θεοτόκου.

Εξάλλου, το γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού προφητεύεται από τον βρεφοκρατούντα Συμεών, ο οποίος προεξαγγέλλει ότι η Ανάστασή Του αποτελεί «σημείον αντιλεγόμενον» και αμφισβητούμενον από τα χείλη των πολλών μέχρις των ημερών και δυστυχώς, έως εσχάτου της ιστορίας.

Σύμφωνα με το λοιπό πρόγραμμα της πανηγύρεως :
– σήμερα θα τελεσθεί δισαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
– το απόγευμα, στις 17.00, θα ψαλεί μεθέορτος Εσπερινός.
– την Τετάρτη, 7.00-9.00, Όρθρος και Θεία. Λειτουργία επί τη μνήμη του αγίου Συμεών του θεοδόχου.

Ο ναός θα είναι ανοιχτός για προσκύνημα των πιστών από τις 7.00 το πρωϊ έως τις 8.30 μμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων