19/10/2020 19/10/2020 Χθες, Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης τέλεσε, στο πλήρως ανακαινισμένο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Επισκοπείου, τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του Κατηχητικού έργου, παρουσία των υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και αντιπροσωπείας κατηχητών και κατηχητοπαίδων όλων των Ενοριών και Μητροπολιτικών Παρεκκλησίων της Μητροπόλεως, τηρουμένων όλων των μέτρων κατά του Κορωνοιού Covid-19....
19 Οκτωβρίου, 2020 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2020 - 9:28

5μελές για την ανασύσταση των Κατηχητικών

Διαδώστε:
5μελές για την ανασύσταση των Κατηχητικών

Χθες, Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης τέλεσε, στο πλήρως ανακαινισμένο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Επισκοπείου, τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του Κατηχητικού έργου, παρουσία των υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και αντιπροσωπείας κατηχητών και κατηχητοπαίδων όλων των Ενοριών και Μητροπολιτικών Παρεκκλησίων της Μητροπόλεως, τηρουμένων όλων των μέτρων κατά του Κορωνοιού Covid-19.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σπουδαιότητα και την παρουσία των κατηχητικών δράσεων στον σύγχρονο υλοκρατούμενο, εγωπαθή κόσμο και κάλεσε τους υπευθύνους νεότητος κληρικούς μέσα από το παράδειγμά τους να απαλλάξουν την νεότητα από το αμάρτημα της γενιάς μας δηλαδή, την ασυνέπεια λόγων και έργων, όπως έπραξαν και οι σύγχρονοι Άγιοι της Εκκλησίας μας, τους οποίους μας χάρισε ο Θεός για να έχουμε ελπίδα και όραμα. Ζήτησε δε, να στηρίξουν εμπράκτως το πολύπλευρο έργο των κατηχητών. Ενώ στο τέλος ανακοίνωσε τη σύσταση 5μελούς επιτροπής Κληρικών και Λαικών που θα έχει σκοπό την ανασύσταση και αναδιοργάνωση του Κατηχητικού έργου της Μητροπόλεως, ώστε με αγώνα πνευματικό να πραγματωθεί η πνευματική ανασύσταση των Ενοριών.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο υπεύθυνος Νεότητος της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Δημητριάδης, ο οποίος κάλεσε τους νέους να προσέλθουν στην αγκαλιά της Μητέρας Εκκλησίας και να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους στηριζόμενοι στα ιδανικά και στις αρχές που αυτή τους προσφέρει. Και έχοντας ως όπλα πνευματικά την θυσιαστική αγάπη και την ειλικρινή ταπείνωση να γίνουν μάρτυρες Χριστού και Κοινωνοί του Ευαγγελίου Του στον σύγχρονο κόσμο που είναι αποξενωμένος από τον Χριστό.

Τον λόγο ακόμη έλαβαν κατηχητές της Μητροπόλεως μας, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους και τον προβληματισμό τους για την σημερινή πραγματικότητα και τον τρόπο δράσης των κατηχητικών ομάδων στα πλαίσια μιάς υγιούς πνευματικής πορείας.

Κλείνοντας αυτή την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά υγεία και δύναμη στο έργο τους, με πλούσια και ευλογημένη σπορά ώστε στο τέλος να έχουμε πλούσια πνευματική καρποφορία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων