09/02/2022 09/02/2022 Εκατό χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου για το 2022 αφιερώνεται στις αλησμόνητες Πατρίδες.  Στον πρόλογό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος αναφέρεται στα 100 χρόνια από την τελική φάση της Μικρασιατικής Καταστροφής και τον ξεριζωμό του Μικρασιατική Ελληνισμού. Εξυμνεί δε τους Περιστεριώτες που κατάγονται από τις αλησμόνητες πατριδες,...
09 Φεβρουαρίου, 2022 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2022 - 11:09

Αφιερωμένο στις αλησμόνητες Πατρίδες το ημερολόγιο της Μητρόπολης Περιστερίου

Διαδώστε:
Αφιερωμένο στις αλησμόνητες Πατρίδες το ημερολόγιο της Μητρόπολης Περιστερίου

Εκατό χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου για το 2022 αφιερώνεται στις αλησμόνητες Πατρίδες.  Στον πρόλογό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος αναφέρεται στα 100 χρόνια από την τελική φάση της Μικρασιατικής Καταστροφής και τον ξεριζωμό του Μικρασιατική Ελληνισμού. Εξυμνεί δε τους Περιστεριώτες που κατάγονται από τις αλησμόνητες πατριδες, την εκατονταετή παρουσία τους στην πόλη και το έργο τους.

Στις υπόλοιπες σελίδες γίνεται ένα εκτενές αφιέρωμα στο ιστορικό γεγονός. Στις τελευταίες σελίδες αναφέρονται όλα τα χρήσιμα στοιχεία της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου. Την έκδοση του ημερολογίου επιμελήθηκε προσωπικά ο Ποιμενάρχης του Περιστερίου. Διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Με πληροφορίες από metinpena.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων