02/11/2020 02/11/2020 Το πρωί της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε τον αγιασμό των Εγκαινίων του Ξενώνος Βραχείας Διαμονής Ασθενών. Στη σύντομή προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία αυτού του Ιερού Καθιδρύματος, καθώς στους πρώτους τρεις μήνες...
02 Νοεμβρίου, 2020 - 14:14
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2020 - 14:01

Αγιασμό του Ξενώνος Βραχείας Διαμονής στην Ι.Μ. Περιστερίου

Διαδώστε:
Αγιασμό του Ξενώνος Βραχείας Διαμονής στην Ι.Μ. Περιστερίου

Το πρωί της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε τον αγιασμό των Εγκαινίων του Ξενώνος Βραχείας Διαμονής Ασθενών.

Στη σύντομή προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία αυτού του Ιερού Καθιδρύματος, καθώς στους πρώτους τρεις μήνες της Ποιμαντορίας του στο Περιστέρι δέχθηκε το πρώτο αίτημα για φιλοξενία σε δομή της Ιεράς Μητροπόλεως από συνοδό ασθενούς γεγονός το οποίο εκείνη τη χρονική στιγμή δεν μπορούσε να εκπληρώσει.

Αυτή όμως η επαφή ήταν το ερέθισμα για την άμεση υλοποίηση του ως άνω σκοπού. Και όντως, σε μικρό χρονικό διάστημα ο Σεβασμιώτατος αισθανόμενος επιτακτική την ανάγκη για την δημιουργία Ξενώνος Βραχείας Διαμονής ασθενών και συνοδών, με την αρωγή φιλόχριστων πιστών κατόρθωσε να κατασκευάσει πλήρως τους δύο ορόφους, που ευρίσκονται άνωθεν του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων, και να δημιουργήσει 9 πλήρως επιπλωμένες γκαρσονιέρες, στις οποίες θα φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν οι ασθενείς και οι συνοδοί τους που έρχονται από την επαρχία για εξετάσεις ή για ιατρικές επεμβάσεις στα μεγάλα νοσηλευτικά Ιδρύματα του Λεκανοπεδίου της Αττικής .

Έτσι με τη χάρη του Θεού, την ευλογία των Θαυματουργών Ιατρών Αγίων Αναργύρων και τις φιλόπονες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου δόθηκε στον πιστό λαό ένα ακόμη έργο πνοής που σκοπό έχει να απαλύνει τον πόνο και να σηκώσει ένα μέρος από το Σταυρό που φέρουν οι ασθενείς αλλά και οι συνοδοί τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τίμησε και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το έργο και συνεχάρη τον υπεύθυνο Ιερέα του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αρχιμ. Δωρόθεο Καραβίδα για το έργο που επιτελεί στο ως είρηται Παρεκκλήσιο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων