30/09/2023 30/09/2023 Με τη συμμετοχή του κλήρου και του λαού και πρώτο τον Δήμαρχο τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο, ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και των εγκαινίων του ανακαινισμένου κτηρίου που θα στεγάσει πλέον το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Γραφείο Νεότητος και το νεοσύστατο σεμινάριο θεολογικών σπουδών της Τοπικής Εκκλησίας. Το...
30 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2023 - 13:59

Αγιασμός εγκαινίων ανακαινισμένου κτηρίου στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Διαδώστε:
Αγιασμός εγκαινίων ανακαινισμένου κτηρίου στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Με τη συμμετοχή του κλήρου και του λαού και πρώτο τον Δήμαρχο τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο, ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και των εγκαινίων του ανακαινισμένου κτηρίου που θα στεγάσει πλέον το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Γραφείο Νεότητος και το νεοσύστατο σεμινάριο θεολογικών σπουδών της Τοπικής Εκκλησίας.

Το πενταόροφο κτήριο δίπλα από τα γραφεία της Μητροπόλεως πρόσφατα αποκτήθηκε και ανάλογα διαμορφώθηκε ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν μαθημάτων σε πάνω από 100 μαθητές ετησίως.

Στον δεύτερο όροφο του θα εγκατασταθεί το Γραφείο Νεότητος και οι σύγχρονοι χώροι του θα φιλοξενούν νέους και νέες για διάφορες δραστηριότητες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος καλωσόρισε τους πιστούς και τους δημότες του Περιστερίου στο σπίτι τους όπως τόνισε χαρακτηριστικά «το κτήριο αυτό δεν ανήκει στη Μητρόπολη ούτε στον Μητροπολίτη αλλά στο κερί του λαού του Περιστερίου».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε τόσο τον διευθυντή του Γραφείου Νεότητας πρωτοπρεσβύτερο π. Ραφαήλ Βουγιούκα όσο και τον υπεύθυνο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Ζαρίκο και τους καθηγητές που πλαισιώνουν και στηρίζουν το έργο της εκκλησίας.

Ακόμα αναφέρθηκε στην τιμητική και συμβολική παρουσία του Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπου Μπόγρη, γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος και του Αρχιμανδρίτη Συμεών Βενετσιάνου γραμματέα του γραφείου νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί το έργο αυτό και προσκάλεσε τις τοπικές αρχές να κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων μαζί δίνοντας έτσι την εικόνα της αρίστης και ουσιαστικής συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας.

Αμέσως μετά αγίασε τις αίθουσες και ξενάγησε τον πιστό λαό στους ορόφους του νέου κτηρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων