07/09/2020 07/09/2020 Ιστορική ημέρα η Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου για το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου αλλά και για ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη αφού με τις ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος το Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου ανυψώθηκε σε Ενορία. Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς ο Σεβασμιώτατος προσήλθε στον Ιερό Ναό...
07 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2020 - 15:40

Ανυψώθηκε το Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής σε Ενορία

Διαδώστε:
Ανυψώθηκε το Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής σε Ενορία

Ιστορική ημέρα η Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου για το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου αλλά και για ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη αφού με τις ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος το Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου ανυψώθηκε σε Ενορία.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς ο Σεβασμιώτατος προσήλθε στον Ιερό Ναό των κωδώνων χαρμοσύνως κρουομένων φέρων επί του στήθους του την Αγίαν και Ιεράν Εφέστιον Εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου.

Άπαντες οι Ιερείς και οι Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως εν πομπή μαζί με τον Σεβασμιώτατο και τον ευσεβή λαό εισήλθαν στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου όπου εψάλλη Δοξολογία και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε ειδικές ικετήριες ευχές προς τον Κύριο διά την σύστασιν της νέας αυτής Ενορίας και έχρισε την ιεράν εφέστιον εικόνα με Άγιο Μύρο διαβάζοντας την σχετική ευχή.

Στη σύντομη προσλαλιά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ανέπτυξε με άκρως θεολογικό λόγο την ουσία και την αξία της Ενορίας ως ζωντανό πνευματικό κύτταρο στην ζωή των μελών της Εκκλησίας ως Σώμα Χριστού και ευχαρίστησε το Πανάγαθο Κύριο που επεφύλαξε αυτή την πνευματική χαρά για την Μητρόπολη Περιστερίου και τόνισε πως η παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεως στο μέλλον θα φαίνεται μέσω των έργων της, που έχουν κύριο σκοπό και μέλημα την πνευματική πρόοδο του ευσεβούς λαού του Περιστερίου.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη και υλοποίηση του ιστορικού τούτου γεγονότος για την τοπική Εκκλησία μας, ιδιαιτέρως δε, την Ιεράν Σύνοδον, την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Παχατουρίδη και το περί αυτού Δημοτικό Συμβούλιο για την αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Ιεράς Μητροπόλεως, τους εφημερίους του Ιερού Ναού Αρχιμ. Κύριλλο Πάρη και π. Γεώργιο Βικέντιο για την άψογη διοργάνωση και όλους τους κληρικούς και λαικούς που παρευρέθησαν και μετείχαν σε αυτή την πνευματική χαρά της Μητροπόλεως μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε σχετικό κέρασμα για όλους τους παρευρισκομένους στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων