28/01/2023 28/01/2023 Τιμητική ημι-ημερίδα συλλογικής μαρτυρίας προς τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου (Ζαφείρη) διοργάνωσε σήμερα η Μητρόπολη Περιστερίου τιμώντας ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος τον προκάτοχο του. Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής   Αρχικά ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος στον χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαριστίες προς τους ομιλητές για την συμμετοχή τους στην πνευματική αυτή ημερίδα και αναφέρθηκε...
28 Ιανουαρίου, 2023 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2023 - 15:58

Αποκαλυπτήρια προτομής μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσοστόμου

Διαδώστε:
Αποκαλυπτήρια προτομής μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσοστόμου

Τιμητική ημι-ημερίδα συλλογικής μαρτυρίας προς τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου (Ζαφείρη) διοργάνωσε σήμερα η Μητρόπολη Περιστερίου τιμώντας ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος τον προκάτοχο του.

  • Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

 

Αρχικά ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος στον χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαριστίες προς τους ομιλητές για την συμμετοχή τους στην πνευματική αυτή ημερίδα και αναφέρθηκε για τον μακαριστό προκάτοχο του.

Χαιρετισμούς μετέφεραν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος και ο εκρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Η ημι-ημερίδα είχε προβολή φωτογραφιών του Μακαριστού και μια ταινία με τίτλο «Η σιωπηλή σχολή» με αποσπάσματα από την ζωή του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ομιλητές ήταν η αδερφή του Μακαριστού κ. Ανδριανή Ζαφείρη με θέμα: «Οδοιπορικό ζωής του μακαριστού Χρυσοστόμου από την Μεγαλόχαρη στο Περιστέρι».

Ο καθηγητής Μιχάηλ Τρίτος με θέμα: «Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος ο Χαλκίτης, θεολόγος, ο ιεράρχης».

Ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Η αρχιερατική και ποιμαντική διακονία του μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου Χρυσοστόμου(Ζαφείρη)».

Και τέλος ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ με θέμα: «Η διορθόδοξη και διαχριστιανική παρουσία και συμβολή του Μητροπολίτου Περιστερίου Χρυσοστόμου (Ζαφείρη) 1978-2019».

Συντονιστής της ημι-ημερίδας ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος συνδεέται πολλά χρόνια με την Μητρόπολη Περιστερίου.

Αμέσως μετά, Μητροπολίτες, κλήρος και λαός έκαναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής στην είσοδο του Επισκοπείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων