14/08/2023 14/08/2023 Το διετές μνημόσυνο του προκατόχου του Μητροπολίτη Κλήμεντος τέλεσε την Κυριακή 13 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος στον Καθεδρικό ναό Παμμεγίστων ταξιαρχών Περιστερίου με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και αρχών της πόλεως. Ο κ. Γρηγόριος έφτασε συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο και τους υποδέχτηκαν οι ιερείς του...
14 Αυγούστου, 2023 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2023 - 13:37

Διετές μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος

Διαδώστε:
Διετές μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος

Το διετές μνημόσυνο του προκατόχου του Μητροπολίτη Κλήμεντος τέλεσε την Κυριακή 13 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος στον Καθεδρικό ναό Παμμεγίστων ταξιαρχών Περιστερίου με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και αρχών της πόλεως.

Ο κ. Γρηγόριος έφτασε συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο και τους υποδέχτηκαν οι ιερείς του ναού και ομάδα νέων φοιτητών από το Balamand οι οποίοι έψαλαν μάλιστα στην Αραβική Γλώσσα κατά την Θεία Λειτουργία πλαισιώνοντας το ένα από τα δυο αναλόγια του ναού.

Οι σπουδαστές από την Θεολογική Σχολή του Πατριαρχείου Αντιοχείας επισκέφθηκαν την Ελλάδα μαζί με τους καθηγητές τους τόσο για να παρακολουθήσουν μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας όσο και για θρησκευτικό τουρισμό με σκοπό την επικοινωνία τους με την ελληνική χριστιανική παράδοση.

Ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος έχει ιδιαίτερο σύνδεσμο με τη θεολογική Σχολή καθώς για πολλά χρόνια έχει διδάξει εκεί, με αποτέλεσμα να διατηρεί άριστη επαφή με τους φοιτητές, καθηγητές και τον διευθυντή της σχολής.

Στην συνάντηση που ακολούθησε τη Θεία Λειτουργία έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με θεολογικά και εκκλησιαστικά ζητήματα. Στο τέλος της συνάντησης ο Μητροπολίτης Περιστερίου προσέφερε αναμνηστικά και βιβλία ευχόμενος καλή επιστροφή με τις εμπειρίες που μάζεψαν από τον ερχομό τους στην Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων