04/06/2020 04/06/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης στο πλαίσιο της ποιμαντικής του ευθύνης για τους ενδεείς αδελφούς κάλεσε σε Γενική Σύναξη το Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και όλους τους Προέδρους των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Μητροπόλεώς του, με σκοπό να τους ενημερώσει λεπτομερώς για όλες τις δράσεις φιλανθρωπίας της Μητροπόλεως  σε αυτή τη δυσχερή χρονική...
04 Ιουνίου, 2020 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 11:52

Ενημέρωση για δράσεις φιλανθρωπίας από τον Μητροπολίτη Περιστερίου

Διαδώστε:
Ενημέρωση για δράσεις φιλανθρωπίας από τον Μητροπολίτη Περιστερίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης στο πλαίσιο της ποιμαντικής του ευθύνης για τους ενδεείς αδελφούς κάλεσε σε Γενική Σύναξη το Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και όλους τους Προέδρους των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Μητροπόλεώς του, με σκοπό να τους ενημερώσει λεπτομερώς για όλες τις δράσεις φιλανθρωπίας της Μητροπόλεως  σε αυτή τη δυσχερή χρονική περίοδο που περνάει η χώρα μας λόγω της επιδημίας του κορωνοιού αλλά και γενικότερα.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες για την παρουσία τους αλλά και για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν στη φιλανθρωπική διακονία, έδωσε τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, ώστε με χρονικό ορίζοντα τον επερχόμενο Σεπτέμβριο να ξαναλειτουργήσουν υποδειγματικώς τα Ενοριακά Συσσίτια, εάν, βέβαια, το επιτρέψουν οι γενικότερες συνθήκες.

Αυτή τη χρονική περίοδο λόγω της αναστολής λειτουργίας των Ενοριακών Συσσιτίων εξαιτίας των επιβαλλομένων μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοιού, η Ιερά Μητρόπολις Περιστερίου κατάφερε και εντάχθηκε σε Πρόγραμμα Σίτισης της Περιφέρειας Αττικής και διανέμει, τηρουμένων όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, καθημερινώς και τα Σαββατοκύριακα 1.750 μερίδες έτοιμων τυποποιημένων γευμάτων αρίστης ποιότητος.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τόνισε την ανάγκη της σωστής επιλογής άξιων και ικανών συνεργατών, οι οποίοι σε συνεργασία με τους Προέδρους των Ε.Φ.Τ. θα προσφέρουν χείρα βοηθείας και αρωγή σε όλους τους πιστούς που προστρέχουν στην Εκκλησία και ζητούν βοήθεια.

Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο ο Υπεύθυνος και Ταμίας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το άοκνο ενδιαφέρον και τη συνεχή στήριξη που παρέχει προς όλους τους κληρικούς αλλά και τους λαϊκούς συνεργάτες των Φιλοπτώχων Ταμείων, ενημέρωσε τους πατέρες για την πορεία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως Περιστερίου τον ένα χρόνο ευλογητής ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Αναφέρθηκε στα Προγράμματα Σίτισης στα οποία είναι εντεταγμένη η Ιερά Μητρόπολις αλλά και σε όλες τις προσπάθειες των ανά ενορία Φιλοπτώχων Ταμείων.

Η Ιερά Μητρόπολις Περιστερίου μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε και διένειμε πάνω από 368 τόνους νωπών, τυποποιημένων τροφίμων και προϊόντων ειδών υγιεινής, καλύπτοντας έτσι ουσιωδώς τις ανάγκες διατροφής και διαβίωσης των εμπερίστατων ανθρώπων στην περιοχή, καθώς επίσης παρέχονται κατά το δυνατόν χρηματικά βοηθήματα σε όσους αποδεδειγμένως χρειάζονται οικονομική βοήθεια.

Ειδικότερα διανεμήθησαν:

· 102 τόνοι νωπού και κατεψυγμένου κρέατος

· 14 τόνοι τυροκομικά προϊόντα

· 35 τόνοι ζυμαρικά

· 80 τόνοι λαχανικά

· 90 τόνοι τυποποιημένα τρόφιμα

· 25 τόνοι λάδι

· 21 τόνοι είδη υγιεινής

Ακόμη, ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις επερχόμενες διανομές τροφίμων μέσω του Προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. προς όλα τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία και δι’ αυτών στους έχοντας ανάγκη αδελφούς.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά όλους τους παρευρισκομένους, τους ευλόγησε και τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο πολύπλευρο και ουσιαστικό έργο που επιτελούν στον τομέα φιλανθρωπίας και προσφοράς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων