15/06/2020 15/06/2020 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης στην Ανθούπολη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης την Κυριακή των Αγίων Πάντων ενώ ευχήθηκε στον Πανοσολ. Αρχιμ. π. Ελισσαίο Σουλιέ ο οποίος εόρταζε τα ονομαστήριά του. Ο  Σεβασμιώτατος τίμησε τον π. Ελισσαίο για το έργο και την προσφορά του στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως προσφέροντάς του...
15 Ιουνίου, 2020 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2020 - 12:41

“Η ζωή μας να ενισχύεται και να καθοδηγείται από τους Αγίους”

Διαδώστε:
“Η ζωή μας να ενισχύεται και να καθοδηγείται από τους Αγίους”

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης στην Ανθούπολη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης την Κυριακή των Αγίων Πάντων ενώ ευχήθηκε στον Πανοσολ. Αρχιμ. π. Ελισσαίο Σουλιέ ο οποίος εόρταζε τα ονομαστήριά του. Ο  Σεβασμιώτατος τίμησε τον π. Ελισσαίο για το έργο και την προσφορά του στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως προσφέροντάς του επιστήθιο σταυρό.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην εορτή των Αγίων Πάντων λέγοντας μεταξύ άλλων: “Σήμερα ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία χαίρεται τήν παρουσία ὅλων τῶν Ἁγίων της “τό περικείμενον ἡμῖν νέφος μαρτύρων” (Ἐβρ. ιβ΄, 1) καί δοξάζουμε τόν Τριαδικόν Θεόν γι’ αὐτή τή μεγάλη δωρεά, ὥστε ἡ ζωή μας νά ἐνισχύεται καί νά καθοδηγεῖται ἀπό τούς Ἁγίους μας. Καί αὐτό εἶναι μεγάλη παρηγοριά γιά ὅλους ἐμᾶς τούς Χριστιανούς τῆς στρατευομένης Ἐκκλησίας”.

Στη συνέχεια μίλησε για τις συκοφαντίες εναντίον του ίδιου και του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: “ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως μας αλλά και εγώ ο ίδιος δεν γονατίζουμε  από τις θλίψεις που μας προσφέρουν αυτές οι συκοφαντίες αλλά ενδυναμούμενοι και θαρρούντες εργαζόμαστε για το συμφέρον της Ιεράς Μητροπόλεως και του πληρώματος αυτής”.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου για να ευλογήσει και να ενδυναμώσει την εθελοντική προσπάθεια αιμοδοσίας που πραγματοποιείται στους Ιερούς Ναούς

Το ίδιο απόγευμα, της Κυριακής των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος , μετέβη στο Αίγιο και χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης με αφορμή τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου όπου μίλησε και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων