28/03/2024 28/03/2024 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου η πρώτη για το 2024 Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου. Ομιλητής ήταν ο πρωτ. Βασίλειος Θερμός, Παιδοψυχίατρος – Συγγραφέας με θέμα: «Γιατί είμαι κληρικός». Ο π. Βασίλειος με το μεστό και ουσιαστικό του λόγο κατέθεσε την δική εμπειρία και την ερευνητική του ματιά περί του θέματος παρουσιάζοντας πολλές πτυχές...
28 Μαρτίου, 2024 - 13:25

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου η πρώτη για το 2024 Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου. Ομιλητής ήταν ο πρωτ. Βασίλειος Θερμός, Παιδοψυχίατρος – Συγγραφέας με θέμα: «Γιατί είμαι κληρικός».

Ο π. Βασίλειος με το μεστό και ουσιαστικό του λόγο κατέθεσε την δική εμπειρία και την ερευνητική του ματιά περί του θέματος παρουσιάζοντας πολλές πτυχές της ποιμαντικής των ιερατικών κλίσεων.

Μετά το πέρας της εισηγήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε τον ομιλητή τονίζοντας τις σημαντικές διαπιστώσεις του π. Βασιλείου για την αυτοσυνειδησία ως κληρικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον εικοστό πρώτο αιώνα. Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με την συμμετοχή πολλών κληρικών.

Στην συνέχεια το σώμα των κληρικών ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και την Αντιδήμαρχο κ. Τσιώτα για την επικείμενη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην πόλη με αφορμή τους εορτασμούς για τα ενενήντα χρόνια του Δήμου και τα πενήντα χρόνια της τοπικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων