27/02/2020 27/02/2020 Συνήλθε σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2020 η 6η κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξις της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου. Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου, εντός του Επισκοπείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος . Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρέθεσε πλούσιο πρωινό σε όλους τους Ιερείς και...
27 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2020 - 15:48

Ιερατική Σύναξη στο Περιστέρι

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στο Περιστέρι

Συνήλθε σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2020 η 6η κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξις της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου, εντός του Επισκοπείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος .

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρέθεσε πλούσιο πρωινό σε όλους τους Ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως στον εσωτερικό αύλειο χώρο στο ισόγειο του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Στις 10.00΄ ξεκίνησαν οι εργασίες της 6ης Ιερατικής Σύναξις.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε το Ιερατικό Σώμα για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα και παρουσίασε τους νέους κληρικούς της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Θεολόγο Γασπαράτο και Οικ. π. Κοσμά Φλώτσιο, ιερείς με καταγωγή από το Περιστέρι οι οποίοι άκουσαν το κάλεσμα του Ποιμενάρχου και προσήλθαν στην Μητρόπολη για να υπηρετήσουν πλησίον του .

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του προγράμματος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και δόθηκαν οδηγίες πνευματικής φύσεως.

Με αφορμή δε, αρνητικό δημοσίευμα σε μέσο ηλεκτρονικής εκκλησιαστικής ενημέρωσης περί δήθεν αντιδράσεων του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεώς μας, που εμφανίζει τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας “να βρίσκονται στα κάγκελα” για τις επιλογές και τις προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας να εμπλουτίσει το δυναμικό της τοπικής μας Εκκλησίας με άξιους, δυναμικούς κληρικούς, δυναμένους να ανταποκρίνονται στις πνευματικές ανάγκες και ανησυχίες της σημερινής σύγχρονης εποχής μας, άπαντες οι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας εξέδοσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και καλούν κάθε έναν κρυπτόμενο πίσω από την ανωνυμία να δούν ζωντανά και από κοντά, ότι οι κληρικοί της Μητροπόλεως Περιστερίου ομού μετά του Σεπτού Ποιμενάρχου τους βρίσκονται πράγματι “στα κάγκελα” της καθημερινής αγωνίας για την σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων που τους ενεπιστεύθη η Εκκλησία και εκφράζουν την ιερή αγανάκτηση, τη θλίψη και την οργή τους για το ως είρηται θλιβερό, απαξιωτικό, κατασυκοφαντικό και ανώνυμο δημοσίευμα.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεώς στον Α Κατανυκτικό Εσπερινό της Συγγνώμης την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών ώστε όλοι μαζί συγχωρημένοι να εισοδεύσουμε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ο Σεβασμιώτατος θα ομιλήσει στον ως είρηται Κατανυκτικό εσπερινό με θέμα: “Το στάδιον των αρετών ηνέωκται· οι βουλόμενοι αθλήσαι εισέλθετε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων