19/06/2022 19/06/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος μέσα σε κλίμα πνευματικής ανάτασης αλλά και μοναστηριακής λιτότητας τέλεσε χθες, Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022, κατά την ακολουθία του Εσπερινού την κουρά ενός νέου μοναχού στο παρεκκλήσιο του επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου. Πρόκειται για τον Περιστεριώτη Ανδρέα Καψάλη. Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα Δαυΐδ . Προσφωνώντας με...
19 Ιουνίου, 2022 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2022 - 9:35

Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Περιστερίου

Διαδώστε:
Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Περιστερίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος μέσα σε κλίμα πνευματικής ανάτασης αλλά και μοναστηριακής λιτότητας τέλεσε χθες, Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022, κατά την ακολουθία του Εσπερινού την κουρά ενός νέου μοναχού στο παρεκκλήσιο του επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Πρόκειται για τον Περιστεριώτη Ανδρέα Καψάλη. Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα Δαυΐδ . Προσφωνώντας με πατρική αγάπη τον νέο μοναχό, ο σεπτός Ποιμενάρχης τόνισε ότι η μοναχική κουρά αποτελεί έναν αναβαπτισμό. Τον κάλεσε να είναι φάρος και υπενθύμιση Χριστού με την εν γένει ζωή και πορεία του.

Στην μοναχική κουρά παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Περιστερίου π. Άγγελος Ανθόπουλος, κληρικοί, συγγενείς του νέου μοναχού καθώς και πιστοί από ενορίες της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Σήμερα, Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός) κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας επρόκειτο να τελεστεί και η εις διάκονον χειροτονία του νέου μοναχού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων