18/05/2020 18/05/2020 Την Κυριακή 17 Μαίου 2020, με την άρση των περιοριστικών μέτρων και την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης χοροστάτησε και ετέλεσε το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ενοριακό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Σε κλίμα εμφανούς συγκινήσεως οι πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στη Θεία...
18 Μαΐου, 2020 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2020 - 15:06

Μητροπολίτης Περιστερίου: Ελάτε, διψασμένα παιδιά μου!

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Περιστερίου: Ελάτε, διψασμένα παιδιά μου!

Την Κυριακή 17 Μαίου 2020, με την άρση των περιοριστικών μέτρων και την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης χοροστάτησε και ετέλεσε το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ενοριακό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

Σε κλίμα εμφανούς συγκινήσεως οι πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, συμμορφούμενοι απολύτως με τα μέτρα υγιεινής όπως αυτά ορίσθησαν από την Πολιτεία και την Ιερά Σύνοδο, τα οποία και τηρήθησαν επακριβώς σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά την ανάγνωση της Εγκυκλίου της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, στην σύντομη προσλαλιά του τόνισε χαρακτηριστικά:

“Σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος μετά από δίμηνη πνευματική δοκιμασία άνοιξαν και πάλι οι Εκκλησίες μας. Όλοι μαζί σηκώσαμε αυτό τον Σταυρό της δοκιμασίας εκ της φοβεράς πανδημίας του Κορωνοιού.

Σήμερα ο Επίσκοπός σας και οι ιερείς με χαρά ατενίζουν και πάλιν τα ευλογημένα πρόσωπά σας. Όλοι μαζί εν ειρήνη, με ευλογημένη ταπείνωση και προσευχή, μέσα από το Ιερό Μυστήριο της ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ, που τελούμε αυτή την ώρα, καλούμεθα να ακολουθήσουμε τα βήματα του Αναστάντος Χριστού. Αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη, εάν σε κάτι άθελά μου σας ελύπησα, ή εάν κάτι περιμένατε περισσότερο από τον Επίσκοπό σας όλο αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα. Θέλω όμως να γνωρίζετε όλοι σας ότι καθημερινά εν πλήρει ταπεινώσει και σιωπή προσευχόμουν και τελούσα με τους καλούς μου Ιερείς Παρακλήσεις μετά σχετικών ευχών διά την ίασιν των προσβληθέντων υπό του φονευτού ιού, των νοσηλευομένων στα νοσηλευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας αδελφών μας, υπέρ περιφρουρήσεως των ευπαθών ομάδων και διά τους εν γήρατι όντας, υπέρ υγείας και ενισχύσεως των Ιατρών και των Νοσηλευτών των Θεραπευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας, καθώς και υπέρ υγείας σύμπαντος του ευσεβούς πληρώματος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως . Και θέλω να γνωρίζετε πως μέσα στην Εκκλησία μας η μεγαλύτερη αρετή είναι η υπακοή εν ταπεινώσει.

Σε αυτές τις δύσκολες και επίπονες μέρες που περάσαμε ο Επίσκοπός σας έκανε υπακοή στην Ιερά Σύνοδο και οι Ιερείς στον Επίσκοπό τους δεχόμενοι προκλητικές ενέργειες, πειρασμούς και προκλήσεις προερχόμενες είτε από αντιεκκλησιαστικές συμπεριφορές, είτε από άτομα που διακατέχονται από υπερβάλλοντα ζήλο για τα Ιερά και τα Όσια της πίστεώς μας. Όμως με αγάπη και υπομονή προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να σηκώνουμε το σταυρό της ομολογίας της ορθοδόξου πίστεώς μας προς όλους τους αδελφούς μας.

Ήγγικεν η ώρα παιδιά μου, ο καταβάς εξ ουρανού Άγγελος, απεκύλησε τον λίθον! Από σήμερα μπορούμε να ξαναζήσουμε μέσα στο σπίτι του Θεού Πατέρα μας, μέσα στον αγιασμένο χώρο των Ναών μας που είναι αγιασμένοι και ευλογημένοι με την Χάριν των Εγκαινίων και να αισθανθούμε κατά Χάριν παιδιά του Θεού του Υψίστου, έστω και με την ύπαρξη περιοριστικών μέτρων.

Για τούτο σε κάθε Ιερό Ναό της Μητροπόλεώς μας θα τελούνται Θείες Λειτουργίες κάθε Σάββατο και δύο κάθε Κυριακή για να μπορέσουν όλοι οι Χριστιανοί μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Αναστάντος Κυρίου μας. “Εάν τις διψά ερχέσθω προς με και πινέτω”.

Ελάτε διψασμένα παιδιά μου, εσείς δηλαδή που διψάτε για γάργαρο πνευματικό νερό και μετέχετε των ιερών και σωστικών Μυστηρίων της Εκκλησίας μας, ελάτε μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης στο κράσπεδο της Ωραίας Πύλης και γευθείτε του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας, εις ίασιν ψυχής και σώματος και άφεσιν αμαρτιών. Γευθείτε και ξεδιψάστε από του ζώντος ύδατος γιατί “εκείνος που θα πιεί από το νερό που εγώ θα του δώσω, δεν θα διψάσει στον αιώνα”. Ναί! “Γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος”.

Προ του “Δι΄ ευχών”, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους Ιερείς, συμφώνως με την εντολήν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ετέλεσε Ιερόν Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπό της ενσκηψάσης λοιμικής νόσου του Κορονοιού τελειωθέντων αδελφών μας.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων