25/04/2021 25/04/2021 Στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας χοροστάτησε και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία σήμερα, τη λαμπρά ημέρα της Κυριακής των Βαΐων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης συλλειτουργούντων των εφημερίων του Ιερού Ναού, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υπό της Κ.Υ.Α. Μέτρων. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε περί του “Ωσαννά εν τοις υψίστοις”, τον ύμνο με τον οποίο...
25 Απριλίου, 2021 - 13:01

Μητροπολίτης Περιστερίου: «Θεία Αποκάλυψη ακόμα και εκ νηπίων και θηλαζόντων!»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Περιστερίου: «Θεία Αποκάλυψη ακόμα και εκ νηπίων και θηλαζόντων!»

Στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας χοροστάτησε και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία σήμερα, τη λαμπρά ημέρα της Κυριακής των Βαΐων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης συλλειτουργούντων των εφημερίων του Ιερού Ναού, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υπό της Κ.Υ.Α. Μέτρων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε περί του “Ωσαννά εν τοις υψίστοις”, τον ύμνο με τον οποίο οι Ιουδαίοι υποδέχθηκαν στα Ιεροσόλυμα τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου, ως αληθινό Θεό και ομολόγησαν με τον τρόπο αυτό ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο Μεσσίας που θα σώσει τον κόσμο.

«Η θεία αυτή αποκάλυψη της υποδοχής του Σωτήρα γίνεται ακόμα εντονότερη από το γεγονός ότι και τα μικρά παιδιά ακόμη, που δεν καταλαβαίνουν, υμνούν τον Χριστό και ο λόγος της γραφής “εκ νηπίων και θηλαζόντων καταρτίσω αίνον” γίνεται πραγματικότητα στο πρόσωπο του επί πόλου όνου Ιησού».

Στο τέλος της προσλαλιάς του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πάντες για την ευλάβεια με την οποία τηρούν τα θεσπισθέντα μέτρα για την πρόληψη του Covid-19 και παρακάλεσε τους πιστούς να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο την τήρηση αυτών καθ’ όλη την Μ. Εβδομάδα, όπου οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται με την παρουσία πιστών και ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων