02/08/2022 02/08/2022 Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος θα τελεστεί στις 14 Αυγούστου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου καλούνται οι κληρικοί, οι τοπικοί άρχοντες και οι πιστοί να συμμετάσχουν συμπροσευχόμενοι.    Ο μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου κυρός Κλήμης εκοιμήθη στο Θριάσιο Νοσοκομείο στις 14 Αυγούστου...
02 Αυγούστου, 2022 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2022 - 13:45

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος

Διαδώστε:
Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος

Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος θα τελεστεί στις 14 Αυγούστου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου καλούνται οι κληρικοί, οι τοπικοί άρχοντες και οι πιστοί να συμμετάσχουν συμπροσευχόμενοι.   

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου κυρός Κλήμης εκοιμήθη στο Θριάσιο Νοσοκομείο στις 14 Αυγούστου του 2021, σε ηλικία 66 ετών, έχοντας χάσει τη μάχη με την επάρατη νόσο, ενώ η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί ραγδαία.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Περιστερίου (κατά κόσμον Δημήτριος Κοτσομύτης) γεννήθηκε στην Αίπεια Δήμου Καλαμάτας. Αποφοίτησε αριστούχος από τη Θεολογική και τη Φιλοσοφική Σχολή (Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετεκπαιδεύθηκε για τρία έτη στη Βυζαντινή Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Σαγματά στις 15η Αυγούστου 1982 και στις 23 του ίδιου μήνα χειροτονήθηκε διάκονος από τον τότε μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Υπηρέτησε παράλληλα επί εικοσαετία, από το 1999 έως το 2019, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών Χριστιανικών Μνημείων και Πολιτιστικής Ταυτότητος, και από το 2008 ως Β’ Γραμματέας και εν συνεχεία Α’ Γραμματέας – Πρακτικογράφος Αυτής.

Στις 10 Οκτωβρίου 2014 διορίσθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξελέγη Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μεθώνης. Μητροπολίτης Περιστερίου εξελέγη στις 20 Μαρτίου 2019.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων