02/12/2021 02/12/2021 Στη σημερινή της συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά Συνοδός ενέκρινε τον διορισμό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγγέλου Ανθοπούλου, ως Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου. Υπενθυμίζεται πως η αποχώρηση του πρώην πιο στενού συνεργάτη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, Αρχιμανδρίτη π. Άγγελου Ανθόπουλου, είχε ανακοινωθεί ανήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Τότε,...
02 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2021 - 22:17

Ο Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος νέος Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Περιστερίου

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος νέος Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Περιστερίου

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά Συνοδός ενέκρινε τον διορισμό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγγέλου Ανθοπούλου, ως Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Υπενθυμίζεται πως η αποχώρηση του πρώην πιο στενού συνεργάτη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, Αρχιμανδρίτη π. Άγγελου Ανθόπουλου, είχε ανακοινωθεί ανήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Τότε, στον Ιερό του Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών παρουσία των τοπικών αρχών. Εκεί, έγινε και η αναγγελία της είδησης ως εξής: προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών με αγάπη και ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοίνωσε ότι ο αμεσότερος και ο πιο έμπιστος συνεργάτης του, ο οποίος τον ακολούθησε από την Αθήνα στην Λαμία, ο Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, θα συνεχίσει την διακονία του ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, κατόπιν και αδελφικού αιτήματος του νέου Ποιμενάρχου αυτής Σεβασμιωτάτου κ. Γρηγορίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων