12/10/2020 12/10/2020 Με την παρουσία σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, πλήθους λαού αλλά και των Αρχών της Πόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλήμης τέλεσε την Κύριακη 11 Οκτωβρίου με δωρική μεγαλοπρέπεια την ακολουθία των Εγκαινίων του Ωδείου της Μητροπόλεως. Πριν κλείσει ένας χρόνος, από τη στιγμή που ο Σεβασμιώτατος στο πλαίσιο της ποιμαντικής του...
12 Οκτωβρίου, 2020 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2020 - 16:47

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου εγκαινίασε το νεοσύστατο Ωδείο της Μητροπόλεως

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Περιστερίου εγκαινίασε το νεοσύστατο Ωδείο της Μητροπόλεως

Με την παρουσία σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, πλήθους λαού αλλά και των Αρχών της Πόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλήμης τέλεσε την Κύριακη 11 Οκτωβρίου με δωρική μεγαλοπρέπεια την ακολουθία των Εγκαινίων του Ωδείου της Μητροπόλεως.

Πριν κλείσει ένας χρόνος, από τη στιγμή που ο Σεβασμιώτατος στο πλαίσιο της ποιμαντικής του μερίμνης για την νεολαία του Περιστερίου αλλά και για όλους εν γένει τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, οραματίστηκε την ίδρυση αυτής της πνευματικής κυψέλης και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, κατόρθωσε και ολοκλήρωσε την υλοποίηση και στελέχωση του Ωδείου της Μητροπόλεως Περιστερίου με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις σε οίκημα ιδιοκτησίας της Μητροπόλεως μας έναντι του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Μαρίνης Ανθουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Το Ωδείο της Μητροπόλεώς μας, παρέχει τη δυνατότητα τριών κατευθύνσεων στους μαθητές του: α) εκμάθηση βυζαντινής μουσικής, β) εκμάθηση ευρωπαικής μουσικής και γ) εκμάθηση βασικών μουσικών οργάνων, με απώτερο σκοπό την πνευματική άνθιση της Μητροπόλεως Περιστερίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους ιερείς που συνέβαλαν με τον Ιερό ζήλο τους για την ίδρυση του Ωδείου, το Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη για την αμέριστη συμπαράσταση στο κοινωνικό και πνευματικό έργο της Μητροπόλεως, την τεχνική σύμβουλο της Μητροπόλεως κα Ελευθερία Λόια για την τεχνική υλοποίηση του έργου, καθώς και τους υπευθύνους λειτουργίας του Ωδείου, κ. Αμοργιανό Νικόλαο-Γενικός Διευθυντής και κ. Ευστάθιο Αρβανίτη-Διευθυντής Σπουδών.

Κατόπιν τέλεσε τα εγκαίνια της εκ βάθρων ανακαινισμένης δομής Συσσιτίων της Μητροπόλεως “Καθημερινά Συσσίτια ο Διατρέφων”, σε αίθουσα, η οποία ευρίσκεται παραπλεύρως του Ωδείου της Μητροπόλεως.

Στα εγκαίνια του Ωδείου και της δομής Συσσιτίων παρευρέθησαν ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης-Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Αθανάσιος Βαθιώτης–Αντιπεριφεριάρχης Αττικής, Αντιδήμαρχοι της Πόλεως Περιστερίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων