08/04/2022 09/04/2022 Χαιρετισμό στην επιστημονική ημερίδα που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από το Δήμο Περιστερίου και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξήρε το σημαντικό έργο που γίνεται στο ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου στον...
08 Απριλίου, 2022 - 20:49
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2022 - 0:20

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου χαιρέτισε ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Περιστερίου χαιρέτισε ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Χαιρετισμό στην επιστημονική ημερίδα που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από το Δήμο Περιστερίου και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξήρε το σημαντικό έργο που γίνεται στο ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου στον τομέα της ενημέρωσης και πρόληψης σε ζητήματα Υγείας, αλλά και τις δράσεις του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση, ως αποτέλεσμα και των σχετικών πρωτοβουλιών που λαμβάνει διαχρονικά ο «άξιος», όπως ανέφερε, Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης.

Χαιρετίζοντας την επιστημονική ημερίδα που διοργανώθηκε από το Δήμο Περιστερίου και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, ο κ. Πατούλης, υπογράμμισε πως το Περιστέρι αποτελεί Δήμο-Πρότυπο σε δράσεις για την προάσπιση της Υγείας των Πολιτών, ενώ αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που γίνονται αλλά και δρομολογούνται για την πόλη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όπως το νέο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο, προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ. «Χαίρομαι που τέτοιου είδους έργα με ισχυρό πολιτιστικό και αναπτυξιακό πρόσημο, έχουν την υπογραφή της Περιφέρειας Αττικής», τόνισε.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για την εποικοδομητική συνεργασία αλλά και τα εμβληματικά έργα υποδομής που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης όπως είναι το νέο σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο το οποίο, όπως σημείωσε, αποτελεί το μεγαλύτερο έργο του Περιστερίου.

Ομιλητές ήταν καταξιωμένοι επιστήμονες όπως ο καθηγητής καρδιολογίας Στέφανος Φούσας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, Dr Αντώνιος Αυγερινός και η Παιδίατρος – Πανεπιστημιακή Υπότροφος Αφροδίτη Κοντάκου.

Συντονιστής της επιστημονικής εκδήλωσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Υγείας Δήμου Περιστερίου, Καρδιολόγος, Γιώργος Μπεκιάρης.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη «να χτίσουμε όλοι Κοινωνίες Υγείας και Ευημερίας για το σήμερα και το αύριο των πολιτών μας, με τη συμμετοχή και την διαδραστικότητα, με την Ενημέρωση και την Πρόληψη, με το να καταστήσουμε τους πολίτες κοινωνούς της πολικής Υγείας».

«Δράττομαι της ευκαιρίας, να σας ευχαριστήσω, από αυτό εδώ το βήμα, για τα τόσα πολλά που πράττετε, Ανδρέα Παχατουρίδη, ώστε να πάρουν οι πολίτες σας τον έλεγχο της Υγείας τους στα χέρια τους» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Με έχει εντυπωσιάσει το γεγονός ότι έχετε αποφασίσει να διενεργείτε καθημερινά rapid test για τον προσδιορισμό της εξέλιξης της πανδημίας τοπικά, στην πόλη σας το Περιστέρι. Μια προσπάθεια στην οποία ξέρετε ότι διατηρούμε ανοιχτή γραμμή για την παροχή της υποστήριξης μας, μέσω του Επιχειρησιακού Κέντρου της Π.Α και του ΙΣΑ, και των κινητών μονάδων, για κάθε στιγμή που μας καλείτε.

Αλλά είναι και εντυπωσιακή η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα του Διαδημοτικού δικτύου Υγιών Πόλεων μέσω του ΚΕΠ Υγείας. Είναι η αλήθεια, είμαστε περήφανοι για το ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου.

Με δεκάδες χιλιάδες ωφελουμένους από τα προγράμματα Πρόληψης και προσυμπτωματικών ελέγχων, που διαρκώς αυξάνονται. Όπως έχω ενημερωθεί, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, οι ωφελούμενοι έχουν ξεπεράσει ήδη τον συνολικό αριθμό ωφελουμένων της προηγούμενης χρονιάς ( περισσότεροι από 25.000), που σημαίνει ότι τείνετε να τον υπερδιπλασιάσετε φέτος.

Ειλικρινά, οι κάτοικοι του Περιστερίου είναι οι πρωταθλητές ωφελούμενοι από το πρόγραμμα του ΕΔΔΥΠΥ και αυτό ιδιαίτερα με συγκινεί».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων