24/01/2024 24/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος με κείμενό του που φέρει τον τίτλο “Ομοφυλοφιλία, μία φύση κατά φύση (;)-Μια θεολογική προσέγγιση”, αναφέρεται στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Πρόκειαι για μία φυγόκεντρη υπαρξιακή κατάσταση ανάμεσα στον ενδο-υποστατικό ναρκισσισμό και τον ενδο-κτισιακό προσανατολισμό, όπως αναφέρεται στο ίδιο το κείμενο. “Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, χωρίς να αποτελεί ομοφυλοφοβία ή...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 12:19

Ομοφυλοφιλία, μία φύση κατά φύση (;)-Μια θεολογική προσέγγιση – Του Μητροπολίτη Περιστερίου

Διαδώστε:
Ομοφυλοφιλία, μία φύση κατά φύση (;)-Μια θεολογική προσέγγιση – Του Μητροπολίτη Περιστερίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος με κείμενό του που φέρει τον τίτλο “Ομοφυλοφιλία, μία φύση κατά φύση (;)-Μια θεολογική προσέγγιση”, αναφέρεται στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Πρόκειαι για μία φυγόκεντρη υπαρξιακή κατάσταση ανάμεσα στον ενδο-υποστατικό ναρκισσισμό και τον ενδο-κτισιακό προσανατολισμό, όπως αναφέρεται στο ίδιο το κείμενο.

“Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, χωρίς να αποτελεί ομοφυλοφοβία ή σεξισμό, επηρεάζει όχι μόνον το modus vivendi αλλά κυρίως και πρωτίστως το modus existendi των ανθρώπινων όντων”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

“Η ομοφυλοφιλία, ως προς την δομή της, παραμένει αντιδημιουργιακή, διότι μειώνει τις υποστατικές διακρίσεις της φύσεως, τις οποίες ο Θεός έθεσε στο αρχικό χάος. Δεν είναι μόνον παρά-φύση. Αποτελεί εκδήλωση, επίσης, μίας διττής οντολογικής αλλοιώσεως, δομικής διαταραχής θα λέγαμε, που αφορά στην σχέση του άνδρα και της γυναίκας, καθώς και στην σχέση του με τον Θεό. Ο Αγ. Μάξιμος Ομολογητής έγραψε ότι «ο πρώτος άνθρωπος, επειδή έκανε κακή χρήση των φυσικών ικανοτήτων του, οι οποίες θα τον οδηγούσαν στον τελικό σκοπό του, έφθασε να αγνοεί τον Δημιουργό του. Η άγνοια του Θεού τον οδήγησε στην διαίρεση της δημιουργίας… Έγινε χειρότερος και από τα ζώα, διότι αντάλλαξε ό,τι είχε φυσικό με εκείνο που ήταν παρά-φύση» (Προς Θαλάσσιον, 253)”, επεσήμανε.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων