16/08/2023 17/08/2023 Πανηγυρικά εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας και προεξήρχε στην λιτάνευση της Eικόνας της Παναγίας στους δρόμους της ενορίας. Ανήμερα της εορτής τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο υστεροβυζαντινό παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος στη...
16 Αυγούστου, 2023 - 20:37
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2023 - 3:50

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Διαδώστε:
Πανηγυρικά εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας και προεξήρχε στην λιτάνευση της Eικόνας της Παναγίας στους δρόμους της ενορίας.

Ανήμερα της εορτής τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο υστεροβυζαντινό παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος στη γωνία των οδών τζον Κένεντυ και Σοφοκλή Βενιζέλου.

Στις ακολουθίες συμμετείχαν ο δήμαρχος Περιστεριού κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι αρχές της πόλης.

Μετά το πέρας τόσο του Εσπερινού όσο και της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Περιστερίου αναφερόμενος στο θεολογικό μήνυμα της εορτής της Υπεραγίας Θεοτόκου είπε ότι «η Εκκλησία δεν πενθεί ούτε θλίβεται στη παρούσα μεγάλη γιορτή αλλά χαίρεται». Τονίζοντας δε το γεγονός της μετάστασης της μητέρας όλων Παναγίας η οποία την κατέστησε μόνιμη μεσίτρια στον θρόνο του Θεανθρώπου, ευχήθηκε δύναμη και ευλογία σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή της παρουσίας του Μητροπολίτη κ. Γρηγορίου στο μοναδικό για την περιοχή ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδος έγινε όχι τυχαία αλλά για να τονίσει το ενδιαφέρον της τοπικής εκκλησίας για την λειτουργική αναγέννηση του συγκεκριμένου ιερού μνημείου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε θερμά τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο μαζί με τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της Μητροπόλεως για τον κόπο που κατέβαλαν τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του οράματος του Ποιμενάρχη αλλά και του λαού του Περιστερίου.

Σ’ αυτή την προοπτική άλλωστε τελέστηκε στον ίδιο χώρο το βράδυ της Κυριακής 13 Αυγούστου προεόρτια Ιερά αγρυπνία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων