16/09/2020 16/09/2020 Σε ενορίες ανυψώθηκαν δυο Μητροπολιτικά παρεκκλήσια της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κλήμη. Το απόγευμα της 13ης Σεπτεμβρίου, παραμονή της Εορτής του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης κομίζοντας την Εφέστιο Εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού προσήλθε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και τέλεσε την Ακολουθία...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 10:05

Σε ενορίες ανυψώθηκαν δυο παρεκκλήσια στο Περιστέρι

Διαδώστε:
Σε ενορίες ανυψώθηκαν δυο παρεκκλήσια στο Περιστέρι

Σε ενορίες ανυψώθηκαν δυο Μητροπολιτικά παρεκκλήσια της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κλήμη.

Το απόγευμα της 13ης Σεπτεμβρίου, παραμονή της Εορτής του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης κομίζοντας την Εφέστιο Εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού προσήλθε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και τέλεσε την Ακολουθία επί Ανυψώσει Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου σε Ενορία και καθαγίασε με Άγιο Μύρο την Εφέστιο Εικόνα.

Στη σύντομη προσλαλιά του μίλησε σχετικά περί της δυνάμεως και της χάριτος του Τιμίου Σταυρού στη ζωή των Χριστιανών και κάλεσε τους πιστούς να κάνουν ορθοδόξως τον Σταυρό τους. Τέλος, παρουσίασε τους νέους εφημερίους του Ναού και τους ευχήθηκε καλή διακονία στο έργο που επιτελούν.

Ανήμερα της Εορτής του Τιμίου Σταυρού ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίων Αθανασίου και Οσίας Ευγενίας όπου και τη παρουσία συσσώμου του Ιερού Κλήρου και εκατοντάδων πιστών ανύψωσε το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο σε Ενορία, προσθέτοντας έτσι μία ακόμη ενορία στο πιττάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως. Η Ενορία των Αγίων Αθανασίου και Οσίας Ευγενίας θα αποτελεί από τούδε και στο εξής την 17η σε σειρά Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος επεφύλαξε αυτή την ιστορική ημέρα τόσο για την νέα ενορία όσο και για την Ιερά μας Μητρόπολη ένα πνευματικό δώρο. Προσάρτησε στην νέα ενορία το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και ευχήθηκε εμφανώς συγκινημένος “το Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο να αποπερατωθεί και να αποτελέσει ένα ακόμη πνευματικό στολίδι για την Ιερά μας Μητρόπολη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων