29/10/2020 29/10/2020 Μέσα σε έντονo συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, το εσπέρας της 28ης Οκτωβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης μετά το πέρας της ακολουθίας του εσπερινού, ετέλεσε στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου την κουρά του Δοκίμου κ. Στυλιανού Μαλαματένιου. Στο σπουδαίο αυτό γεγονός για την τοπική μας Εκκλησία παρέστησαν άπαντες οι κληρικοί. Με δάκρυα στα μάτια ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον νεοκαρέντα...
29 Οκτωβρίου, 2020 - 14:24
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2020 - 14:26

Συγκινητική κουρά μοναχού στο Περιστέρι ανήμερα 28ης

Διαδώστε:
Συγκινητική κουρά μοναχού στο Περιστέρι ανήμερα 28ης

Μέσα σε έντονo συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, το εσπέρας της 28ης Οκτωβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης μετά το πέρας της ακολουθίας του εσπερινού, ετέλεσε στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου την κουρά του Δοκίμου κ. Στυλιανού Μαλαματένιου.
Στο σπουδαίο αυτό γεγονός για την τοπική μας Εκκλησία παρέστησαν άπαντες οι κληρικοί.

Με δάκρυα στα μάτια ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον νεοκαρέντα μοναχό το όνομα Νικόδημος προς τιμήν του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου του Ναξίου, καθώς ο αδελφός Νικόδημος έλκει την καταγωγή του από την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, αλλά και εις μνήμην του μακαριστού γέροντος του και πρώτου ηγουμένου της ιστορικής Ιεράς Μονής Σαγματά, Αρχιμ. Νικοδήμου Μπανταλούκα.

 

Ο Σεβασμιώτατος ως ένδειξη πατρικής αγάπης προσέφερε στον μοναχό Νικόδημο τον Τίμιο Σταυρό, την καλογερική ζώνη αλλά και το κομποσχοίνι, που ο ίδιος είχε λάβει από τα χέρια του γέροντός του πατρός Νικοδήμου στην Μονή Σαγματά πριν από 39 χρόνια, ότε το 1981 ενεδύθη το σχήμα του μοναχού και προέτρεψε τον π. Νικόδημο να τα διαφυλάξει ως Ιερά
Παρακαταθήκη, ως έπραξε τόσα χρόνια και ο πνευματικός πατήρ και Μητροπολίτης του και όταν με την Χάρη του Θεού έλθει το πλήρωμα του χρόνου, λευκανθείς και ώριμος, να τα παραδώσει με την σειρά του σε ένα πνευματικό του παιδί.

Ο Σεβασμιώτατος δοξολόγησε τον Πανάγαθο Θεό και ευχαρίστησε την Κυρία Θεοτόκο, την μητέρα απάντων των μοναχών, για αυτήν την ευλογημένη ημέρα της αρχιερατείας του, που αξιώθηκε μέσα στους πρώτους 15 μήνες της ποιμαντορίας του να τύχει αυτής της πνευματικής χαράς δηλαδή να τελέσει την πρώτη του μοναχική κουρά.

Ευχαρίστησε τους γονείς του π. Νικοδήμου που προσέφεραν ένα άξιο τέκνο στο Θεό και τέλος ευχήθηκε στον νεοκαρέντα μοναχό π. Νικόδημο να έχει την ευλογία του Αγίου Νικοδήμου και να αποκτήσει την αρχοντιά, την μειλιχιότητα αλλά και το πνευματικό ανάστημα του πνευματικού του παππού Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου, πρώτου ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σαγματά.
Στη συνέχεια, εν πομπή ο Σεβασμιώτατος, ο νεοκαρής μοναχός π. Νικόδημος, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός κατευθύνθηκαν, του ταλάντου κρουομένου, στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως για να ευχηθούν στον αδελφό και να λάβουν το σχετικό κέρασμα.

Η Ιερά Μητρόπολη εύχεται στον αδελφό π. Νικόδημο καλό Παράδεισό και ο Κύριος να τον κοσμήσει με τις χάρες του Αγίου Νικοδήμου που από σήμερα φέρει το όνομά του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων