25/01/2024 25/01/2024 Επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου και τη ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πολυανής κ. Βαρθολομαίου και του οικείου Ποιμενάρχου,...
25 Ιανουαρίου, 2024 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2024 - 14:33

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγορίου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγορίου

Επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου και τη ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πολυανής κ. Βαρθολομαίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε παρόντων του Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Λομβέρδου, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπροσώπων τοπικών Αρχών και πολλών πιστών.

Κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανέλαβε και τη διακονία του Λόγου, αναφερθείς στην ζωή του σήμερα τιμωμένου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, επισημάνας ιδιαίτερα τον ποιητικό του λόγο και τη βαθυνούστατη θεολογία του περί της Αγίας Τριάδος. Ανεφέρθη, επίσης, στην ευαίσθητη ψυχή του, στην αγάπη του για τη νήψη και την ησυχία, αλλά και την επιτυχή έκφραση των συναισθημάτων του με την ποίηση.

Ευχήθηκε, όπως και ο παρισταμενος Βουλευτής, στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο πολυετή και θεοφιλή ποιμαντορία και προέτρεψε τους πιστούς να στηρίζουν και να αγαπούν τον Ποιμενάρχη τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρετέθη εόρτιος δοχή.

 

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων