12/08/2023 12/08/2023 Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 θα τελεσθεί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Κλήμεντος, με την συμπλήρωση δύο ετών από την προς Κύριον εκδημία του. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία μόλις 66 ετών, στις 14 Αυγούστου 2021. Βιογραφικά Ο μακαριστός Μητροπολίτης...
12 Αυγούστου, 2023 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2023 - 10:57

Αύριο το διετές μνημόσυνο του μακαριστού Περιστερίου Κλήμεντος

Διαδώστε:
Αύριο το διετές μνημόσυνο του μακαριστού Περιστερίου Κλήμεντος

Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 θα τελεσθεί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Κλήμεντος, με την συμπλήρωση δύο ετών από την προς Κύριον εκδημία του.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία μόλις 66 ετών, στις 14 Αυγούστου 2021.

Βιογραφικά

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης (κατά κόσμον Δημήτριος Κοτσομύτης) γεννήθηκε στην Αίπεια Δήμου Καλαμάτας.

Αποφοίτησε αριστούχος από την Θεολογική και την Φιλοσοφική Σχολή (Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε τετραετή μετεκπαίδευση στην Βυζαντινή Φιλολογία  στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Μιλούσε επίσης τα Γερμανικά.

Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Σαγματά στις 15 Αυγούστου 1982 και στις 23 του ιδίου μηνός χειροτονήθηκε Διάκονος, υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας, και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερωνύμου. Την 1η Μαΐου 1985, πάλι υπό του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος, αφού είχε χειροθετηθεί πρωτύτερα Αρχιμανδρίτης.

Τον Ιανουάριο του 1999 μετετέθη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και διορίσθηκε Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου. Υπηρέτησε παραλλήλως επί εικοσαετία, από του 1999 έως το 2019, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών Χριστιανικών Μνημείων και Πολιτιστικής Ταυτότητας, και από το 2008 ως Β’ Γραμ­μα­τέας και εν συνεχεία Α’ Γραμ­μα­τέας Πρακτικογράφος της.

Στις 10 Οκτωβρίου 2014 διορίσθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξελέγη υπό της Σεπτής Ιεραρχίας Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μεθώνης. Η εις επίσκοπον χειροτονία του τελέσθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2014 στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου, υπό του Μακαριωτάτου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου, μαζί με πολλούς άλλους Αρχιερείς.

Στις 20 Μαρτίου 2019 εξελέγη υπό της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Περιστερίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων