14/11/2021 15/11/2021 Το Περιστέρι υποδέχτηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου τον νέο Ποιμενάρχη του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γρηγόριο (Παπαθωμά) με την Ενθρόνιση να λαμβάνει χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πλατεία Δημαρχείου. Πλήθος ευλαβών πιστών, σύσσωμες οι τοπικές αρχές αλλά και προσωπικότητες του πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου αναφώνησαν το “Άξιος” προς τον νέο Μητροπολίτη. Υπενθυμίζεται...
14 Νοεμβρίου, 2021 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2021 - 16:22

Το Περιστέρι υποδέχτηκε τον Ποιμενάρχη του

Διαδώστε:
Το Περιστέρι υποδέχτηκε τον Ποιμενάρχη του

Το Περιστέρι υποδέχτηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου τον νέο Ποιμενάρχη του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γρηγόριο (Παπαθωμά) με την Ενθρόνιση να λαμβάνει χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πλατεία Δημαρχείου.

Πλήθος ευλαβών πιστών, σύσσωμες οι τοπικές αρχές αλλά και προσωπικότητες του πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου αναφώνησαν το “Άξιος” προς τον νέο Μητροπολίτη. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας του κορωνοϊού ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δεν παραβρέθηκε εκπροσωπούμενος από τον τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Ρεπορτάζ: Ευγενία Δίτσα

Φώτο: Χ. Μπόνης – Ευγενία Δίτσα

Εκ μέρους του κλήρου τον ερχομό του νέου Μητροπολίτη χαιρέτησε  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Περιστερίου, πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Κουναλάκης.

Στην ενθρόνιση παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Νικαίας κ. Αλέξιος , Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ανέων κ. Μακάριος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος , Φθιώτιδος κ. Συμεών, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Φίλιππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Μεγάρων και Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνος, καθώς και ο Αρχιγραμματέας της Ι.Σ.Ι.Ε.Ε Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

Ακόμα παρέστησαν: ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Τομέα Ανδρέας Λεωτσάκος ,ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης , οι Βουλευτές Β2 Δυτικού Τομέα Γιάννης Λοβέρδος ΝΔ και Νάντια Γιαννακοπούλου ΚΙΝΑΛ , Παναγιώτης Κουρουμπλής ΣΥΡΙΖΑ , εκπρόσωποι της Τ.Α, καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Παρακολουθήστε:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος Παπαθωμάς

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος (Παπαθωμάς) γεννήθηκε το 1960 στα Νάματα του Δήμου Ασκίου-Βοΐου του Νομού Κοζάνης.

Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1978-1986) και στην συνέχεια καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ως Εφέδρου Αξιωματικού Πυροβολικού (1982-1985), πραγματοποίησε μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές (Υφηγεσία) στο Παρίσι (1988-1997).

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς και χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς κατά την διάρκεια του Φεβρουαρίου 1998. Ως κληρικός υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκίς (1998-1999 & 2009-2010), στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας-Παρίσι (1999-2005) και στην Αυτόνομη Εκκλησία της Εσθονίας-Ταλλίνη (2005-2009). Από άποψη διοικητικών θέσεων, διετέλεσε στις Μητροπόλεις αυτές Πρωτοσύγκελλος, και Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, καθώς και Σχολάρχης στο Εκκλησιαστικό Λύκειο του Κιλκίς και στο Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο «Άγιος Πλάτων» Ταλλίνης. Από το 2010 έως σήμερα (2021) υπηρετεί ως ιεροκήρυκας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Είναι Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο «Άγιος Σέργιος» Παρισίων και στο Ευρωπαϊκό Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών ΣΩΚΡΑΤΗΣ-GRATIANUS (Παρίσι XI), καθώς και Υφηγητής της Νομικής Σχολής Jean Monnet του Πανεπιστημίου Paris XI. Είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Forum των Ορθοδόξων Θεολογικών Σχολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EFOST), αντιπρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής και μέλος του «Ινστιτούτου Ερευνών για την Μελέτη των Θρησκειών» (Institut de Recherches pour l’Étude des Religions-I.R.E.R.) του Πανεπιστημίου Paris IV της Σορβόννης. Συνέγραψε και δημοσίευσε 25 βιβλία και 120 άρθρα στους τομείς της Θεολογίας, του Κανονικού Δικαίου και της Συγκριτικής Θρησκειολογίας-Εθνολογίας.

Την 8η Οκτωβρίου 2021 εξελέγη υπό του Σεπτού Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Περιστερίου. Στις 17 Οκτωβρίου 2021 χειροτονήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων