02/05/2023 02/05/2023 Με την πρέπουσα ευλάβεια τίμησαν την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου οι ευσεβείς πιστοί της Ενορίας του Ισώματος Κιλκίς. Στο ορεινό χωριό των Κρουσίων, οι λιγοστοί κάτοικοι επιμένουν να κρατούν τα λάβαρα της πίστεως ψηλά και να πορεύονται με κέντρο της ζωής τους την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Εκεί μετέβη το απόγευμα της...
02 Μαΐου, 2023 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2023 - 22:05

Αρχιερατικός Εσπερινός Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στο Ίσωμα Κιλκίς

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στο Ίσωμα Κιλκίς

Με την πρέπουσα ευλάβεια τίμησαν την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου οι ευσεβείς πιστοί της Ενορίας του Ισώματος Κιλκίς. Στο ορεινό χωριό των Κρουσίων, οι λιγοστοί κάτοικοι επιμένουν να κρατούν τα λάβαρα της πίστεως ψηλά και να πορεύονται με κέντρο της ζωής τους την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

Εκεί μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαΐου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους, με την προσευχητική παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, του Διοικητού του Γ’ Σώματος Στρατού Υποστράτηγου Πάρι Καπραβέλου, του Διοικητού της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας «Πόντος» Ταξίαρχου κ. Αναστασίου Κυριακίδη, του Αστυνομικού Διευθυντή ν. Κιλκίς κ. Δημητρίου Μικρού, Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Οικισμού, κ.α.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μορφή του Αγίου Αθανασίου αλλά και στη σημασία και αξία της Τιμής των Ιερών Λειψάνων στην Όρθόδοξη Παράδοση, στα οποία ενοικεί το Πανάγιο Πνεύμα και γι’ αυτό θαυματουργούν.
Τόνισε ότι οι Άγιοί μας, βοηθούν να αγωνιζόμαστε στην πνευματική μας ζωή, γιατί η άκτιστη χάρη του Θεού ενεργεί και διά των λειψάνων των Αγίων, ανάλογα με την πνευματική μας κατάσταση, καλώντας το πυκνό εκκλησίασμα να αξιοποιήσει όλους τους τρόπους που έχει η Αγία Εκκλησία μας, ώστε να γίνουμε και εμείς Άγιοι, με τη χάρη του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων