27/11/2023 28/11/2023 Επιτυχές χαρακτηρίστηκε το Διήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο υπό τον τίτλο «Μαρτυρικά 2023» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή Πολυανής και Κιλκισίου την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, με γενικό θέμα «Χριστιανισμός και Ευρώπη». Τα «Μαρτυρικά» διοργανώνονται εξ αφορμής των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή, ενόψει του εορτασμού των πολιούχων του Κιλκίς, Αγίων...
27 Νοεμβρίου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 0:17

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Χριστιανισμός και Ευρώπη» στο Κιλκίς

Διαδώστε:
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Χριστιανισμός και Ευρώπη» στο Κιλκίς

Επιτυχές χαρακτηρίστηκε το Διήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο υπό τον τίτλο «Μαρτυρικά 2023» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή Πολυανής και Κιλκισίου την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, με γενικό θέμα «Χριστιανισμός και Ευρώπη».

Τα «Μαρτυρικά» διοργανώνονται εξ αφορμής των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή, ενόψει του εορτασμού των πολιούχων του Κιλκίς, Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων και πρόκειται για πρωτοβουλία που ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρσι, συνεχίστηκε φέτος και στόχο έχει να καταστεί θεσμός προς τιμήν Πολιούχων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα εορτασμού του Δήμου για τους Προστάτες και Εφόρους του Κιλκίς, έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ενώ το παρακολούθησαν σύνεδροι εξ αποστάσεως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Στο Συνέδριο παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης του Κιλκί, ο εκπρόσωπος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ.κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Θεμιστοκλής Κοσμίδης και Γεώργιος Μπαλάσκας, εκπρόσωποι πολιτικών, επιστημονικών, κοινωνικών και πολιτιστικών Φορέων του Νομού, κ.α.

Ακολούθησε η εναρκτήρια εισήγηση του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνου Κωτσιόπουλου, για να λάβει χώρα η Α’ Συνεδρία, στην οποία προήδρευσε ο κ. Νικόλαος Ιντζεσίλογλου, Ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και εκφώνησαν τις εισηγήσεις τους: η κα Ελένη Καλοκαιρινού, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., ο κ. Κλείτος Ιωαννίδης, Δρ. Φιλοσοφίας και Πρόεδρος της Φιλοσοφικής Εταιρείας Κύπρου, ο π. Αθανάσιος Γκίκας, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και ο κ. Απόστολος Κραλίδης καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ.

Το απόγευμα της Παρασκευής 24 μηνός Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η Β’ Συνεδρία, υπό την προεδρία του καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. πατρός Αθανασίου Γκίκα ενώ τις εισηγήσεις πραγματοποίησαν: η κα Βασιλική Μητροπούλου, καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., ο κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., η κα Μαρία Ράντζου, Επίκουρη καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., ο κ. Ευάγγελος Πεπές Επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Α.Π.Θ.

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, δεύτερη ημέρα του Επιστημονικού Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε η Γ’ Συνεδρία, την οποία συντόνισε ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος και παρουσιάστηκαν οι Εισηγήσεις των κ. Νικολάου Ιντζεσίλογλου, Ομ. καθηγητού της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., κα. Ασπασίας Τσαούση, καθηγήτριας της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και κ. Μιχαήλ Μαριόρα, καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

Στη Δ’ Συνεδρία, στην οποία προήδρευσε ο καθηγητής κ. Μιχαήλ Μαριόρας, εκφωνήθηκαν οι εισηγήσεις των κ. Δημητρίου Νικολακάκη, καθηγητού Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., κ. Νικολάου Δεναξά, Επίκουρου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και κ. Αχιλλέα Παπατόλιου, Μεταδιδάκτωρα της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ..
Μετά το πέρας της κάθε Συνεδρίας ακολουθούσε συζήτηση επί των Εισηγήσεων και τέλος, το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τον καθηγητή κ. Κωτσιόπουλο, Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ο οποίος τόνισε ότι από το σύνολο των εισηγήσεων καταδείχθηκε ένα βασικό γεγονός: ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε 3 πυλώνες, στην αρχαία φιλοσοφία, στο Ρωμαϊκό δίκαιο και στον Χριστιανισμό, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα του διαλόγου.

Κλείνοντας το Συνέδριο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθσλομαίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Κωτσιόπουλο και στα μέλη της, στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που εργάστηκαν άοκνα για την επιτυχή διοργάνωση του διήμερου επιστημονικού Συνεδρίου, στο Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη για την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου και σε όλους όσοι συμμετείχαν στις εργασίες, κληρικούς και λαϊκούς.

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν βεβαιωτικά συμμετοχής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων