13/09/2023 13/09/2023 Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, το πιστοποιημένο και μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη για την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου. Το Πρόγραμμα γίνεται στο πλαίσιο...
13 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:27
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023 - 17:29

Έναρξη Επιμορφωτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης στην Μητρόπολη Κιλκισίου

Διαδώστε:
Έναρξη Επιμορφωτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης στην Μητρόπολη Κιλκισίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, το πιστοποιημένο και μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη για την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Το Πρόγραμμα γίνεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». Το ανωτέρω πρόγραμμα, όπως όλα τα προγράμματα του Ι.Π.Ε, προσφέρεται δωρεάν.

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Παν. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄, Προέδρου του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., για ευόδωση των σκοπών και των στόχων του νέου επιμορφωτικού έτους, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο για την πολύτιμη πολυετή βοήθεια και στήριξη στο έργο του Ι.Π.Ε. ενώ θερμές ευχαριστίες επεφύλαξε και για τον συντονιστή του προγράμματος Ιερολ. Διάκονο Φιλόθεο Τσαμπαζάκη, για την βοήθεια στην οργάνωση του προγράμματος πάντα με την καθοδήγηση, αλλά και άοκνη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό.

Στην συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος ο οποίος αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ για την αμέριστη αγάπη και φροντίδα του προς όλους, μια απόδειξη αυτής του της αγάπης είναι και το Ι.Π.Ε., τόνισε την ιδιαίτερη και καθοριστική σημασία που δύναται να διαδραματίσει το Ι.Π.Ε. στο σήμερα, αλλά και στο μέλλον της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής παρουσίασε τους στόχους του προγράμματος μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «Οργάνωση και διοίκηση της Ενορίας – Προσφορά προς τον άνθρωπο» και ανέφερε ότι μέσω του προγράμματος οι κληρικοί θα γνωρίσουν πάντα και πρωτίστως με την συμβολή του Μητροπολίτη, πώς να οργανώνουν την ενορία τους, μετατρέποντάς την σε έναν σημαντικό οργανισμό διακονίας και σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον Διευθυντή και τους συμμετέχοντες ανέπτυξε εισήγηση με θέμα «Διοίκηση ενορίας». Ακολούθησαν ερωτήματα και συμμετοχικός διάλογος

Το πρόγραμμα παρακολουθούν 38 κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως και θα ολοκληρωθεί σε 7 συναντήσεις

– Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με Θέμα εισήγησης: «Η Εκκλησία ως Ν.Π.Δ.Δ. Καταστατικός Χάρτης. Νόμοι και Κανονισμοί που αφορούν την Εκκλησία»

– Αρχιμ. Προφύριος Φραγκάκος, Θεολόγος ΜΑ, Ιεροκήρυκας Ι.Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος με Θέμα εισήγησης: «Εκκλησιαστικό συμβούλιο»

– Πρωτοπρ. Σωτήριος Μανωλόπουλος, Θεολόγος, Λογιστής Ι. Μ. Πατρών, Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Βραχνέικων Ι.Μ. Πατρών με Θέμα εισήγησης: «Οικονομικά ι. ναού»

– Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Δρ Θεολογίας, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας, Εφημέριος Ι. Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με Θέμα εισήγησης: «Ψηφιακή συμβολή»

– Αρχιμ. Ιωάννης Περιστερίδης, Χημικός Μηχανικός Msc, Θεολόγος ΜΑ, Εφημέριος Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως – Υπάλληλος Ε.Κ.Υ.Ο. με Θέμα εισήγησης: «Αρχείο ι. ναού»

– Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Ιεροκήρυκας Ι.Α.Α., Διευθυντής Ι.Π.Ε.,Δρ Θεολογίας, LLB – LLM Νομικής με Θέμα εισήγησης: «Δραστηριότητες ι. ναού» ο οποίος θα κάνει τον απολογισμό και την αξιολόγηση του προγράμματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων