21/07/2022 21/07/2022 Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η εις ουρανούς πυρφόρος ανάβασις του μεγάλου Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου. Συγκεκριμένα, παραμονή της εορτής του ενδόξου Προφήτου, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαιος μετέβη στην ακριτική Δοϊράνη, στα βόρεια σύνορα της πατρίδας, και χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό Ιερό...
21 Ιουλίου, 2022 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2022 - 18:43

Εορτή του Προφήτη Ηλία στη Δοϊράνη και λιτανεία στον οικισμό και στο Τελωνείο

Διαδώστε:
Εορτή του Προφήτη Ηλία στη Δοϊράνη και λιτανεία στον οικισμό και στο Τελωνείο

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η εις ουρανούς πυρφόρος ανάβασις του μεγάλου Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Συγκεκριμένα, παραμονή της εορτής του ενδόξου Προφήτου, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαιος μετέβη στην ακριτική Δοϊράνη, στα βόρεια σύνορα της πατρίδας, και χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό Ιερό Ναό του Προφήτου.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε κοντά στους λιγοστούς κατοίκους που επιμένουν ακόμη να φυλάττουν “Θερμοπύλες” και να κρατούν ψηλά τα λάβαρα της πίστης.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στον οικισμό και στο Τελωνείο της Δοϊράνης, στην οποία μετείχαν ευλαβείς πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Εφημέριος του Ναού προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μία ιστορική φωτογραφία με τον προκάτοχό του μακαριστό Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρό Φώτιο (1907 – 1928) από τη Δοϊράνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων