06/03/2024 06/03/2024 Η καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς. Οι εργασίες της Σύναξης ξεκίνησαν μετά την προσευχή και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην προ των θυρών περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, δίνοντας τις...
06 Μαρτίου, 2024 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2024 - 21:15

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου με θέμα τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου με θέμα τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Η καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Οι εργασίες της Σύναξης ξεκίνησαν μετά την προσευχή και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην προ των θυρών περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την πνευματική προετοιμασία τόσο των κληρικών όσο και του ποιμνίου αλλά και για τη διαμόρφωση του λειτουργικού προγράμματος της περιόδου.

Στη συνέχεια ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δυσώρου Πρωτ. π. Χρήστος Πολυχρονίδης, παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Με εκκίνηση τις τέσσερις προπαρασκευαστικές Κυριακές του Τριωδίου, παρουσίασε τα λειτουργικά θέματα των Κυριακών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την πορεία της Εκκλησίας προς την λαμπροφόρο Ανάσταση.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα διοικητικής φύσεως και ο Αρχιδιάκονος π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης ενημέρωσε τους παρισταμένους για θέματα ψηφιακού εγγραμματισμού και επιμόρφωσης.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών για την επερχόμενη περίοδο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων