10/09/2023 10/09/2023 Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά εξέδωσε το δικό μου μήνυμα προς τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων. Προς τους μικρούς μαθητές, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε: “Σας εύχομαι ως πνευματικός σας πατέρας και Μητροπολίτης σας να καλλιεργήσετε αυτήν την ευκαιρία να αποκτήσετε γνώσεις από την μελέτη των μαθημάτων...
10 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2023 - 11:57

Μηνύματα του Μητροπολίτη Κιλκισίου για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων

Διαδώστε:
Μηνύματα του Μητροπολίτη Κιλκισίου για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά εξέδωσε το δικό μου μήνυμα προς τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

Προς τους μικρούς μαθητές, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε: “Σας εύχομαι ως πνευματικός σας πατέρας και Μητροπολίτης σας να καλλιεργήσετε αυτήν την ευκαιρία να αποκτήσετε γνώσεις από την μελέτη των μαθημάτων σας, να γίνετε φίλοι με τα γράμματα και τους δασκάλους σας και να απολαμβάνετε με ήθος την συναναστροφή μεταξύ σας”.

Ακόμη προς τους μεγαλύτερους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: “Η εκπαίδευση θα ενισχύσει το ψυχικό σας σθένος και θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις του μέλλοντος. Σας καλώ λοιπόν σήμερα να αγαπήσουμε όλοι μαζί αυτήν την εκπαίδευση η οποία αφήνει τα αποτυπώματα της στις καρδιές σας και στα όνειρά σας. Σας προτρέπω να προσεύχεστε καθημερινά στον Θεό ώστε με το φως του Θεού να φωτίζετετα βήματά σας και να είστε δεκτικοί και αποδοτικοί στο έργο σας”.

Παρακάτω το μήνυμα προς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Προς
Τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Με την χάρη του Θεού ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά κατά την οποία θα εκπαιδευτείτε στα μαθήματά σας, θα κάνετε καινούργιους φίλους και κυρίως θα γαλουχηθείτε στο ήθος για να μπορείτε να είσαστε πολιτισμένα πρόσωπα μέσα στην κοινωνία. Οι γονείς σας σας εμπιστεύονται στο σχολείο. οι δάσκαλοι σας είναι προετοιμασμένοι να σας υποδεχτούν με τις καλύτερες διαθέσεις και εσείς όλα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου. μικρότερα και μεγαλύτερα. βρίσκεστε μπροστά σε μια ευκαιρία: Να χαρείτε την γνώση και την συναναστροφή!

Σας εύχομαι ως πνευματικός σας πατέρας και Μητροπολίτης σας να καλλιεργήσετε αυτήν την ευκαιρία να αποκτήσετε γνώσεις από την μελέτη των μαθημάτων σας, να γίνετε φίλοι με τα γράμματα και τους δασκάλους σας και να απολαμβάνετε με ήθος την συναναστροφή μεταξύ σας.

Καθημερινά να προσεύχεστε στο Θεό ώστε η ευλογία Του να ριζώνει στις καρδιές σας.
Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά.

Με πατρικές ευχές
Ο Μητροπολίτης
Ο Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος

Παρακάτω το μήνυμα προς τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Προς

Τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά, καθηγητές και γονείς.

Αισθάνομαι και εγώ μαζί με εσάς την χαρά για την νέα εκκίνηση της σχολικής χρονιάς. Η χαρά αυτή βρίσκει την απαντοχή της στις καινούργιες εκπλήξεις που επιφυλάσσει η καθημερινότητά σας. Εκπλήξεις για μάθηση. εκπλήξεις για διαπροσωπικές σχέσεις εκπλήξεις για όνειρα και αγωνίες εκπλήξεις οι οποίες χαρακτηρίζουν συχνά μια ολόκληρη ζωή. Ο αντικειμενικός σκοπός της παρουσίας σας στις διδακτικές αίθουσες είναι η εκπαίδευση επί των μαθημάτων.

Αυτή η εκπαίδευση θα ενισχύσει το ψυχικό σας σθένος και θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις του μέλλοντος. Σας καλώ λοιπόν σήμερα να αγαπήσουμε όλοι μαζί αυτήν την εκπαίδευση η οποία αφήνει τα αποτυπώματα της στις καρδιές σας και στα όνειρά σας.

Σας προτρέπω να προσεύχεστε καθημερινά στον Θεό ώστε με το φως του Θεού να φωτίζετετα βήματά σας και να είστε δεκτικοί και αποδοτικοί στο έργο σας.
Παιδιά μου, αγαπητοί μου καθηγητές και γονείς. Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι και η νέα αυτή σχολική χρονιά να είναι φωτεινή!

Ας ανακαλύψουμε με αγάπη και χαρά μέσα από την μελέτη τον εαυτό μας ώστε η μαθησιακή διαδρομή να γίνει μια ευκαιρία για ποιοτική συναναστροφή. στοχασμούς και αποφάσεις, οι οποίες θα ολοκληρώσουν την προσωπικότητά σας.

Με πατρικές ευχές
Ο Μητροπολίτης
Ο Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων