25/05/2024 28/05/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος παρακολούθησε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η Βαλίτσα» που ανέβασε με επιτυχία το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024. «Η Βαλίτσα» αντιπροσωπεύει τον ψυχικό και συναισθηματικό μας κόσμο. Είναι όλα αυτά που κουβαλάμε, είναι τα όνειρά μας για...
25 Μαΐου, 2024 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2024 - 22:14

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στη μουσικοθεατρική παράσταση «Η Βαλίτσα» του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στη μουσικοθεατρική παράσταση «Η Βαλίτσα» του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος παρακολούθησε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η Βαλίτσα» που ανέβασε με επιτυχία το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024.

«Η Βαλίτσα» αντιπροσωπεύει τον ψυχικό και συναισθηματικό μας κόσμο. Είναι όλα αυτά που κουβαλάμε, είναι τα όνειρά μας για το αύριο.

Στόχος της παράστασης είναι ο προβληματισμός για τα «πρότυπα» του επιτυχημένου και ευτυχισμένου ανθρώπου, τα οποία προβάλλονται από τα social media και την επιρροή που ασκούν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.

Πολλές φορές τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπαγορεύουν έναν τυποποιημένο τρόπο ζωής, σκέψης και συμπεριφοράς που δεν έχει σχέση με την ουσία της ζωής και τις πραγματικές επιθυμίες μας.

Το κείμενο της παράστασης είναι γραμμένο έτσι, ώστε να καλλιεργηθούν και να αναδειχθούν οι ικανότητες και δεξιότητες των μαθητών και συνταιριάζει τέχνες όπως, το θέατρο, η μουσική, ο χορός και τα εικαστικά, ενώ την ευθύνη υλοποίησης της παράστασης είχε η Εκπαιδευτικός κα Δήμητρα Ζιώγα μαζί με άλλους Εκπαιδευτικούς και φυσικά τους μαθητές.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρην εγκάρδια όλους τους συντελεστές και ιδιαιτέρως την κα Ζιώγα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος ανέφερε, μεταξύ των άλλων:

«Στην προσωπική μου βαλίτσα επέλεξα από μικρός να πάρω τον Χριστό και την Καινή Διαθήκη, το οποίο σας συνιστώ να κάνετε όλοι σας. Γιατί με βοηθό τον Χριστό και την αλήθεια Του, μπορούμε να έχουμε αξίες στη ζωή, αγάπη, αλληλεγγύη, συμπόνια για τον συνάνθρωπό μας και κατανόηση του εαυτού μας.»

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων