25/11/2023 20/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Φίλιππο Καβατζικλή παρέστη στην έκθεση που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς με τίτλο «Αέρτ’ς, Αεργίτης, Μικρές ιστορίες για τον Εύξεινο Πόντο» η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εορτασμού του Δήμου Κιλκίς για τον εορτασμό των Πολιούχων του Κιλκίς Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων. Στο...
25 Νοεμβρίου, 2023 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2024 - 23:17

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στην έκθεση «Αέρτ’ς, Αεργίτης, Μικρές ιστορίες για τον Εύξεινο Πόντο»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στην έκθεση «Αέρτ’ς, Αεργίτης, Μικρές ιστορίες για τον Εύξεινο Πόντο»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Φίλιππο Καβατζικλή παρέστη στην έκθεση που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς με τίτλο «Αέρτ’ς, Αεργίτης, Μικρές ιστορίες για τον Εύξεινο Πόντο» η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εορτασμού του Δήμου Κιλκίς για τον εορτασμό των Πολιούχων του Κιλκίς Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων.

Στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Στρατούλη και η επιμελήτρια της Έκθεσης Αρχαιολόγος κα Παρχαρίδου παρουσίασαν την έκθεση που σκοπό έχει να προβάλλει τον πολιτισμό και την ευλάβεια των Ελλήνων του Πόντου, παρουσιάζοντας πτυχές από τις λατρευτικές εκδηλώσεις και τις θρησκευτικές πρακτικές της περιοχής του Πόντου, προβάλλοντας κειμήλια προσφυγικά, τα οποία μαρτυρούν το συναίσθημα και το βίωμα των Ελλήνων του Πόντου.

«Ως Μητροπολίτης και πνευματικός πατέρας της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου αισθάνομαι υπερήφανος, διότι η Μητρόπολή μας χαρακτηρίζεται και δικαίως προσφυγική, έχοντας ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου της ρίζες από τον ένδοξο, ηρωϊκό και αγιοτόκο Πόντο» τόνισε μεταξύ των άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος και πρόσθεσε:

«Το μέλλον μας χαρακτηρίζεται ευοίωνο όταν συνδέεται με τις ευλογημένες παρακαταθήκες του ζωντανού παρελθόντος! Σε αυτό το ζωντανό παρελθόν θα ξεναγηθουμε ώστε να λάβουμε τις απαραίτητες εικόνες του μέλλοντος μας».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη θερμά τον Δήμο Κιλκίς για την ένταξη και υποστήριξη της Έκθεσης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς για την πρωτοβουλία και υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία πολύ σύντομα θα περιοδεύσει σε Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων