27/09/2023 27/09/2023 Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βαθυλάκκου Θεσσαλονίκης, μετέβη χθες ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή την μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Αποστόλου και Θεολόγου Iωάννου του Ευαγγελιστού. Των Ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστην ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και Διακόνους, με τον ευσεβή λαό...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2023 - 18:02

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βαθυλάκκου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βαθυλάκκου Θεσσαλονίκης

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βαθυλάκκου Θεσσαλονίκης, μετέβη χθες ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή την μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Αποστόλου και Θεολόγου Iωάννου του Ευαγγελιστού.

Των Ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστην ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και Διακόνους, με τον ευσεβή λαό να προσέρχεται στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου για να προσκυνήσει την Ιερή του Εικόνα και να λάβει τη χάρη του.

Στο κήρυγμά του, απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα, ανάμεσά του μαθητές των τοπικών σχολικών μονάδων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος για την μετάσταση του «Υιού της Βροντής», του ηγαπημένου μαθητή του Χριστού Ιωάννη και την συμπόρευση με τη θεόπνευστη αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος, κατέθεσε στέφανο δάφνης στην προτομή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη φύτευση μιας ελιάς από το Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ. Αναγνωστόπουλο και τον Σεβασμιώτατο, στις ρίζες της οποίας τοποθετήθηκε χώμα από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Στις εκδηλώσεις μνήμης συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Βαθυλάκκου με μαζική την παρουσία των μελών του, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαθυλάκκου κ. Βενέδικτος Νικόπουλος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

               

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων