02/10/2022 02/10/2022 Ύστερα από πρόσκληση Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Φορέων του Κιλκίς, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος τέλεσε αγιασμούς εκφράζοντας την αγάπη του και τη στήριξή του προς την νεολαία. Αρχικά, τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, με την πολύχρονη και πολυδιάστατη δράση του, βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, παρουσία της προέδρου...
02 Οκτωβρίου, 2022 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2022 - 19:48

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου τέλεσε αγιασμούς σε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς του Κιλκίς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου τέλεσε αγιασμούς σε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς του Κιλκίς

Ύστερα από πρόσκληση Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Φορέων του Κιλκίς, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος τέλεσε αγιασμούς εκφράζοντας την αγάπη του και τη στήριξή του προς την νεολαία.

Αρχικά, τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, με την πολύχρονη και πολυδιάστατη δράση του, βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, παρουσία της προέδρου κας Δάφνης Νιάκα, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη, μελών Διοικητικού Συμβουλίου και των μικρών και μεγάλων παιδιών που στελεχώνουν τα χορευτικά τμήματα.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε πατρικά τα πρόσωπα όλων και επαίνεσε την προσπάθεια μικρών και μεγάλων στη διατήρηση της παράδοσης αλλά και στη διάδοση των αξιών των ηθών και εθίμων που εν τέλει διατηρούν ζωντανή την παράδοση μας!

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς, όπου τέλεσε τον αγιασμό στην ιστορική ομάδα του Κιλκισιακού. Παρουσία του προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μόσχου, μελών της Διοίκησης, του προπονητή και όλων των ποδοσφαιριστών, ευχήθηκε καταλλήλως για τη νέα χρονιά σε όλους τους αθλητές, με υγεία και κυρίως χωρίς τραυματισμούς, τονίζοντας την σπουδαιότητα της προσευχής και της αυτοσυγκέντρωσης, ώστε άπαντες συν Θεώ να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Στην σεμνή τελετή παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Φραγγίδης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Πάταρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ. κ. Βασίλειος Χατζηποστόλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. ν. Κιλκίς κ. Μηνάς Παπαδόπουλος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και παράγοντας κ. Αθανάσιος Τσιραμπίδης, κ.α.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρέστη στις εγκαταστάσεις του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς και τέλεσε τον αγιασμό παρουσία του Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων Κ. Μακεδονίας κ. Χρήστου Καναρόπουλου, του Αρχηγού του ως άνω Κλιμακίου κ. Ευστάθιου Ιορδανίδη, των μελών του Συστήματος και των γονέων αυτών.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Κοσμίδη και του Προέδρου της Ε.Κ.Σ. του Συστήματος κ. Παναγιώτη Αμοιρίδη, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους Προσκόπους για την ενεργό συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και στην καλλιέργεια των αρετών, πράττοντας το καθήκον τους και τους παρότρυνα να συνεχίσουν τη δημιουργική ενασχόλησή τους μέσα από την παιδαγωγική μέθοδο που ακολουθούν!

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Εφημέριος του Ιερύ Μητροπολιτικού Ναού Πρωτ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο Αρχιδιάκονος π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων