04/04/2023 04/04/2023 Ένα μουσικό-αφηγηματικό οδοιπορικό με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας με τίτλο «Ερχόμενος ο Κύριος προς το Εκούσιο Πάθος» πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου «Πέτρος ο Γλυκύς», το απόγευμα της Δευτέρας 3 Απριλίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς. Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση βίωσαν μέσα από τους ύμνους την...
04 Απριλίου, 2023 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2023 - 19:15

Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου

Διαδώστε:
Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου

Ένα μουσικό-αφηγηματικό οδοιπορικό με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας με τίτλο «Ερχόμενος ο Κύριος προς το Εκούσιο Πάθος» πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου «Πέτρος ο Γλυκύς», το απόγευμα της Δευτέρας 3 Απριλίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση βίωσαν μέσα από τους ύμνους την πορεία του Θεανθρώπου προς το εκούσιο Πάθος, τη Σταύρωση Του για να νικήσει την αμαρτία και τον θάνατο και να σκορπίσει με την Ανάστασή Του την αιώνια ζωή και την ελπίδα.

Κατάνυξη, περισυλλογή, σιωπηρή προσευχή με την υμνολογία να μιλά στις καρδιές όλων, για όσα θα διαδραματιστούν και θα συγκλονίσουν και πάλι τον κόσμο.

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Θεοφάνη Κάκαρη απέδωσε ύμνους και τροπάρια της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής ενώ ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης «Ιάκωβος Ναυπλιώτης» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Σωτηρίου Αρβανίτη απέδωσε ιδιόμελα, στιχηρά και δοξαστικά της Κυριακής των Βαΐων και της Μ. Τετάρτης.

Η Ενοριακή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς «Άγιος Νέστωρ» υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Ντουμπανίδη παρουσίασε Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου της Μ. Παρασκευής.

Το οδοιπορικό έντυσε με την εξαιρετική ομιλία της η κα Ευγενία Τσομπανοπούλου ενώ στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τους συντελεστές για την όλη παρουσίαση των ύμνων που δημιούργησε μοναδικά συναισθήματα και απηύθυνε πατρικές ευχές εν όψει του Πάσχα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων