14/07/2022 14/07/2022 Με αισθήματα θρησκευτικής ευλάβειας οι κάτοικοι της Πλαγιάς Κιλκίς τίμησαν την ιερή μνήμη του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτη στο πανέμορφο ομώνυμο Ιερό Εξωκκλήσιο που έχουν αναγείρει και προς τιμήν του και ανήκει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Πλαγιάς. Παραμονή της εορτής, στις 11 Ιουλίου 2022, χοροστάτησα στον πανηγυρικό Εσπερινό, με τους Ιερείς της περιοχής, ενώ...
14 Ιουλίου, 2022 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2022 - 11:36

Οι κάτοικοι της Πλαγιάς Κιλκίς τίμησαν την μνήμη του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτη

Διαδώστε:
Οι κάτοικοι της Πλαγιάς Κιλκίς τίμησαν την μνήμη του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτη

Με αισθήματα θρησκευτικής ευλάβειας οι κάτοικοι της Πλαγιάς Κιλκίς τίμησαν την ιερή μνήμη του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτη στο πανέμορφο ομώνυμο Ιερό Εξωκκλήσιο που έχουν αναγείρει και προς τιμήν του και ανήκει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Πλαγιάς.

Παραμονή της εορτής, στις 11 Ιουλίου 2022, χοροστάτησα στον πανηγυρικό Εσπερινό, με τους Ιερείς της περιοχής, ενώ ανάμεσα στο πλήθος πιστών που προσήλθε να προσκυνήσει την Ιερή του Εικόνα και να καταθέσει την ευγνωμοσύνη προς τον σύγχρονο Όσιο που αποκάλυψε ο Θεός, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαίδης, ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς κ. Θέμης Κοσμίδης, κ.α.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλικισίου κ. Βαρθολομαίος, μίλησε για τα δεκάδες χαρίσματα του Οσίου Παΐσίου που του έδωσε ο Θεός, και εστίασε την προσοχή του σε δύο: Πρώτον, την νεανική ορμή και παιδική έλξη του Αγίου προς τον Θεό και την σταθερότητα του στην αγάπη του Θεού και των ανθρώπων. Ακόμη ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αγνότητα – καθαρότητα και προσήλωση του Αγίου προς τον Τριαδικό Θεό, στοιχεία που καλλιέργησε από μικρή ηλικία.

Αν και στις ημέρες, όπως είπε, τα παιδιά, αντιμετωπίζουν με τα ίδια χαρακτηριστικά τον Θεό, ωστόσο οι κοσμικές αντιλήψεις και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργείται δεν αφήνουν τα χαρακτηριστικά αυτά να αναπτυχθούν, να καλλιεργηθούν και να καρποφορήσουν.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, η παρότρυνση για μετοχή στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας και μελέτη της Αγίας Γραφής ωθούν τα παιδιά στον Θεό και στα Μεγαλεία Του.

Το δεύτερο χάρισμα του Οσίου Παϊσίου στο οποίο αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος ήταν η σταθερότητα του Οσίου προς την αγάπη του Θεού αλλά και την αγάπη των ανθρώπων. Μία σταθερότητα που αποτελεί ζητούμενο σχεδόν απ’ όλους αλλά και πάλι το κοινωνικό σύνολο με τον τρόπο που ζει και αντιλαμβάνεται τα πράγματα δεν την ενισχύει, αντίθετα πολλές φορές την εμποδίζει.

Ο Όσιος βίωσε βαθιά την πίστη του, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, προσευχόταν για γνωστούς αλλά κυρίως για άγνωστους ανθρώπους, τους οποίους τους αποκάλυπτε ο ίδιος ο ελεήμων Θεός και έφθασε σε πολύ υψηλά πνευματικά επίπεδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων