27/08/2022 27/08/2022 Ο Άγιος Φανούριος, μεγαλομάρτυρας της Ορθοδοξίας, οδήγησε τα βήματα πλήθους Κιλκισιωτών στο όμορφο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, που βρίσκεται στις παρυφές του Λόφου της πόλης του Κιλκίς. Στον χθεσινό πανηγυρικό Εσπερινό, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ Βαρθολομαίος χοροστάτησε, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως και Ιεροδιακόνους, παρουσία του πολιού κληρικού π....
27 Αυγούστου, 2022 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2022 - 20:38

Πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου της Ι. Μητρόπολης Πολυανής

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου της Ι. Μητρόπολης Πολυανής

Ο Άγιος Φανούριος, μεγαλομάρτυρας της Ορθοδοξίας, οδήγησε τα βήματα πλήθους Κιλκισιωτών στο όμορφο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, που βρίσκεται στις παρυφές του Λόφου της πόλης του Κιλκίς. Στον χθεσινό πανηγυρικό Εσπερινό, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ Βαρθολομαίος χοροστάτησε, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως και Ιεροδιακόνους, παρουσία του πολιού κληρικού π. Νικολάου Πιλιτσόπουλου, τον οποίο προσεφώνησε καταλλήλως αναφερόμενος στην καλή μαρτυρία που δίνει όλα αυτά τα χρόνια από το Παρεκκλήσι του Αγίου και την θυσιαστική του αγάπη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο βίο και στη μεγάλη αγάπη του Αγίου για τον Κύριο της δόξης που τον οδήγησε στο Μαρτύριο, λαμβάνοντας την τιμή της αγιότητος από τον ίδιο τον Χριστό!

Τόνισε, ακόμη ότι ο τιμώμενος Άγιος φανερώνει το θέλημα του Θεού, την ακλόνητη πίστη που οφείλουμε να εκφράζουμε στον καθημερινό μας αγώνα αλλά και τις αξίες που πρέπει να πρεσβεύουμε, αντιλαμβανόμενοι τον σκοπό της ζωής μας!

Τέλος, ευχήθηκε ιδιαιτέρως στους εορτάζοντες, επαίνεσε το εκκλησίασμα για την ευλάβεια και προσευχητική του συμμετοχή και ευλόγησε τις προσφερόμενες φανουρόπιτες που κυριάρχησαν στον αύλειο χώρου του Ιερού Παρεκκλησίου.

Επικεφαλής του πυκνού εκκλησιάσματος ήταν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Καλλισθένη Πάκα, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, κ.α.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων