12/05/2023 12/05/2023 Στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ιερούργησε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, ανήμερα της εορτής τους, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς της περιοχής και τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλιού Δοϊράνης π. Χριστόδουλο Κοταϊδη. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τους ευλαβείς πιστούς...
12 Μαΐου, 2023 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 20:27

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου της Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου της Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου

Στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ιερούργησε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, ανήμερα της εορτής τους, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς της περιοχής και τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλιού Δοϊράνης π. Χριστόδουλο Κοταϊδη.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τους ευλαβείς πιστούς που προσήλθαν στα σύνορα, για το βίο και τη δράση των δύο Αγίων Θεσσαλονικέων, οι οποίοι έδρασαν τον 9ο αι. μ.Χ. και ανήκουν χωρίς αμφιβολία στις κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας.

Φώτισαν, όπως είπε, με το σωτήριο μήνυμα του Ευαγγελίου, τους ευρισκομένους στα σκοτάδια της πλάνης λαούς της Κεντρικής Ευρώπης και ταυτόχρονα τους εκπολίτισαν, μεταλαμπαδεύοντας σ’ αυτούς τον θαυμαστό βυζαντινό πολιτισμό, κερδίζοντας επάξια τον σεβασμό των Σλάβων.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μήνυμα της ιεραποστολικής τους δράσης και στα αποτελέσματα του εκπολιτιστικού τους έργου, αποτελώντας δύο φωτεινούς οδοδείκτες της πίστεως για την Ορθοδοξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τη μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Θεσσαλονικέων, τίμησαν Κιλκισιώτες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων