23/02/2024 23/02/2024 Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας για τη συνεχή επιμόρφωση του εφημεριακού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεώς Πολυανής και Κιλκισίου, πραγματοποιείται Σεμινάριο Λειτουργικής την περίοδο 21 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2024. Στόχος του σεμιναρίου είναι η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων Κληρικών σε Ακολουθίες και Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στη θεματολογία περιλαμβάνονται οι ακολουθίες του Εσπερινού,...
23 Φεβρουαρίου, 2024 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2024 - 21:15

Σεμινάριο Λειτουργικής στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου

Διαδώστε:
Σεμινάριο Λειτουργικής στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας για τη συνεχή επιμόρφωση του εφημεριακού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεώς Πολυανής και Κιλκισίου, πραγματοποιείται Σεμινάριο Λειτουργικής την περίοδο 21 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2024.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων Κληρικών σε Ακολουθίες και Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στη θεματολογία περιλαμβάνονται οι ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου, της Προθέσεως καθώς και τα Μυστήρια της Θείας Ευχαριστίας, του γάμου και της βαπτίσεως. Επίσης θα παρουσιαστούν και θέματα οργάνωσης και διοίκησης.

Οι επιμορφούμενοι είναι Κληρικοί που χειροτονήθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία ενώ οι εισηγήσεις παρουσιάζονται από τους κληρικούς της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Θεοδωρίδη, Αρχιμανδρίτη Δημήτριο Μπίκα, Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Ιωάννου, Πρωτοπρ. Σταύρο Σοφοτάσιο και Αρχιδιάκονο Φιλόθεο Τσαμπαζάκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος κήρυξε την έναρξη του σεμιναρίου και τόνισε την σπουδαιότητα της γνώσης του αντικειμένου που υπηρετεί ο Kληρικός καθώς και την αναγκαιότητα της επιμόρφωσης με στόχο την επίτευξη λειτουργικής τάξης και ομοιομορφίας των τελουμένων.

Τις εισηγήσεις οι Κληρικοί μπορούν να τις παρακολουθούν είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων