03/03/2021 03/03/2021 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, τελείται σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ.   Ο ενταφιασμός του θα γίνει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, δίπλα στoν προκάτοχό του μακαριστό Κιλκισίου κυρό Απόστολο. Το σκήνωμα του μακαριστού Ιεράρχη υποδέχθηκαν χθες κλήρος και λαός του Κιλκίς. Τοποτηρητής...
03 Μαρτίου, 2021 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2021 - 11:19

Το “ύστατο χαίρε” στον μακαριστό Κιλκισίου (βίντεο)

Διαδώστε:
Το “ύστατο χαίρε” στον μακαριστό Κιλκισίου (βίντεο)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, τελείται σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ.

 

Ο ενταφιασμός του θα γίνει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, δίπλα στoν προκάτοχό του μακαριστό Κιλκισίου κυρό Απόστολο. Το σκήνωμα του μακαριστού Ιεράρχη υποδέχθηκαν χθες κλήρος και λαός του Κιλκίς.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου έχει ορισθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Εξόδιο Ακολουθία.


Υπενθυμίζεται ότι επιδημιολογικά, η περιφέρεια Κιλκίς βρίσκεται στο επίπεδο Επιτήρησης (Επίπεδο Α). Αυτό σημαίνει ότι στον Ιερό ναό κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας μπορούν να παραβρίσκονται πιστοί με αναλογία ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα πενήντα (50) άτομα.

Επίσης, με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς έχει αποφασίσει τα εξής:

Να καταθέσει στη μνήμη του, και σύμφωνα με την επιθυμία του, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, το οποίο θα εξειδικευθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
Να κηρυχθεί ως ημέρα πένθους για το Δήμο Κιλκίς, η Τετάρτη της 3ης Μαρτίου, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη και να μείνουν κλειστές οι υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. οι Επιχειρήσεις του Δήμου Κιλκίς και τα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας του Δήμου Κιλκίς.
Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου μέχρι την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
Να παραστούν ο Δήμαρχος Κιλκίς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στην αρχιερατική εξόδιο ακολουθία και ο Δήμαρχος Κιλκίς να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.
Να επιδοθεί το ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και στην οικογένεια του εκλιπόντος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων