27/11/2023 27/11/2023 Μέσα στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης των Αγίων ενδόξων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων, Εφόρων και Προστατών του Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023, στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων, συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από τους “Βυζαντινούς Μελωδούς” της Χορωδίας ΓΕΧΑ Κατερίνης, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς. Παρά το δριμύ ψύχος του χειμώνος,...
27 Νοεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2023 - 23:59

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στο πλαίσιο του εορτασμού των Πολιούχων του Κιλκίς

Διαδώστε:
Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στο πλαίσιο του εορτασμού των Πολιούχων του Κιλκίς

Μέσα στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης των Αγίων ενδόξων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων, Εφόρων και Προστατών του Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023, στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων, συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από τους “Βυζαντινούς Μελωδούς” της Χορωδίας ΓΕΧΑ Κατερίνης, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Παρά το δριμύ ψύχος του χειμώνος, οι Κιλκισιώτες με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη που παρέστησαν στην μουσική εκδήλωση, απόλαυσαν από το σύνολο των καλλικέλαδων χορωδών, ύμνους από την Ακολουθία των τοπικών Αγίων αλλά και των Χριστουγέννων, τα οποία πλησιάζουν για να εορταστούν λαμπρά και πανηγυρικά.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, αφού ευχαρίστησε το χορωδιακό σύνολο για την τιμητική συμμετοχή και την άψογη παρουσίαση, προσεφώνησε τον Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο και του ευχήθηκε καταλλήλως με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την ενθρόνισή του στο Κιλκίς (26/11/2023).

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος απένειμε τα εύσημα σε όλους όσοι συμμετείχαν στη Συναυλία, σε όσους εκοπίασαν και ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας για τις θερμές ευχές των παρισταμένων, αντευχόμενος υγεία, δύναμη και κάθε ευλογία παρά Κυρίου.

Την παραμονή, 27 Νοεμβρίου τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ναό των Πολιούχων και την κυριώνυμο ημέρα θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και λιτάνευση της ιστορικής Εικόνας των Πολιούχων και των Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων που βρίσκονται προς προσκύνηση στο Κιλκίς και του Πρεσβυτέρου Πέτρου, ενός εκ των Πεντεκαίδεκα Αγίων.

Φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων